9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOmorâţi de Mercedesul lui Siclitaru

Omorâţi de Mercedesul lui Siclitaru

Doi tineri din municipiul Craiova au fost ucişi ieri-dimineaţă, în timp ce traversau strada Calea Bucureşti din municipiu, de un Mercedes al cărui şofer şi-a abandonat maşina şi a fugit de la locul accidentului.
Poliţiştii craioveni au fost anunţaţi prin 112, ieri-dimineaţă, la ora 4.55, despre faptul că pe strada Calea Bucureşti din municipiul Craiova a avut loc un accident de circulaţie mortal. Echipa care a fost trimisă la locul accidentului a stabilit că doi pietoni care traversau Calea Bucureşti pe zebra din apropierea intersecţiei cu strada Spaniei au fost loviţi de un autoturism al cărui şofer a fugit de la locul accidentului.
În urma impactului extrem de violent, cei doi pietoni, Andrei Dragomir, de 20 de ani, şi Cosmin Băbălău, de 21 de ani, ambii din Craiova, care ieşiseră în urmă cu câteva minute din clubul Krypton, au fost aruncaţi mai mulţi metri prin aer şi au decedat pe loc în urma leziunilor grave suferite. Unul dintre tineri a fost proiectat pe sensul celălalt de mers, pe liniile de tramvai, iar al doilea tot pe liniile de tramvai, însă pe sensul de mers dinspre Centru către Electro. Poliţiştii au descoperit maşina care i-a lovit pe cei doi tineri, un Mercedes cu numărul de înmatriculare TM-11-GIN, care fusese abandonat la aproximativ 200 de metri de locul accidentului, într-o parcare. În urma verificărilor, oamenii legii au stabilit că Mercedesul este înmatriculat pe una din firmele omului de afaceri craiovean Iulian Siclitaru, însă este condusă de obicei de nepotul său, Florin Siclitaru. „Din verificările efectuate de poliţişti a rezultat că autoturismul este condus în mod curent de Siclitaru Florin, de 24 ani, din Craiova“, au precizat ieri reprezentanţii IPJ Dolj.

Siclitaru – căutat, principalul martor
nu vorbeşte

În timp ce poliţiştii criminalişti făceau cercetări la locul accidentului, la Spitalul de Urgenţă Craiova s-a prezentat Ionuţ Pîrvan, de 23 de ani, tot din Craiova, care a susţinut că s-a ales cu capul spart în urma unui eveniment rutier. Potrivit procedurii, medicii au anunţat poliţiştii de la Rutieră, care au reuşit să stabilească destul de repede că, de fapt, Pîrvan fusese pasager pe locul din dreapta-faţă în Mercedesul care i-a ucis pe cei doi pietoni, iar leziunile le căpătase în urma accidentului în care şi-au pierdut viaţa cei doi pietoni.  
După ce a primit îngrijiri medicale, tânărul a fost ridicat de poliţişti şi dus la audieri, însă oamenii legii nu au reuşit să-l facă să spună cine a condus maşina care i-a ucis pe cei doi tineri.
După producerea accidentului de circulaţie, poliţiştii craioveni au început căutarea lui Florin Siclitaru, care este principalul suspect în acest caz, însă până ieri după-amiază nu-l găsiseră.   
Reprezentanţii IPJ Dolj au mai precizat că poliţiştii de la Rutieră fac cercetări pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.

In memoriam Andrei Dragomir

„Andrei Dragomir era unul dintre veteranii trupei de dans Freaks din Craiova. Alături de colegii săi, timp de cinci ani, Andrei a primit numeroase premii, urcând România pe cele mai înalte podiumuri naţionale şi internaţionale. De curând, îşi conturase un al doilea vis. Acela de a exprima viaţa în versuri, de a cânta şi de a expune o realitate, pe care, chiar el, o descoperise, poate, prea devreme. Pentru asta cânta în trupa AcelaSHH. Şi aveau succes. Îşi iubea munca, familia şi viaţa. Îşi contura un viitor aşa cum el ar fi vrut să-l aibă, făcând ceea ce îi plăcea, alături de oameni speciali. Iar oamenii au fost alături de el. Mereu.
Şi aşa au rămas până în ultimul moment. Profesori, prieteni şi colegi au înlemnit la aflarea veştii că Andrei a murit. Nimeni nu a vrut să accepte că elevul, copilul, fratele sau prietenul bun Andrei nu mai este… şi nici nu va mai fi alături de ei. Paginile site-urilor de socializare s-au umplut de mesaje de condoleanţe şi regret, telefoanele s-au înroşit, iar disperarea s-a aşternut ireversibil. Rămâne amintirea, filmările şi muzica lui, pe care cu toţii le vor păstra veşnic.“
Ana Maria Traşcă, coordonatorul trupei de dans modern de la Palatul Copiilor

 

Siclitaru, ridicat de mascaţi

Florin Siclitaru a fost ridicat în iulie 2012, în urma unor percheziţii efectuate în Craiova de poliţişti şi luptătorii de la Intervenţie Rapidă, şi a fost acuzat că, împreună cu mai multe persoane, a fost implicat în săvârşirea unor infracţiuni cu violenţă în spaţiul public.
În prezent, Siclitaru este judecat de magistraţii Judecătoriei Craiova într-un dosar de vătămare corporală, următorul termen fiind stabilit pentru data de 18 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS