9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPercheziţii la o grupare de traficanţii de ţigări

Percheziţii la o grupare de traficanţii de ţigări

Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Suceava, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din 33 de persoane, cetăţeni români şi ucraineni, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă, prev. de În acest scop, în cauză sunt efectuate 36 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Suceava, Neamţ, Iaşi, Constanţa şi Ilfov.
Membrii grupării, cu sprijinul unui subofiţer din cadrul ITF Sighetu Marmaţiei, Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina, au introdus în mod ilegal în România, prin segmentul de frontieră verde, adiacent localităţii Brodina, judeţul Suceava, cantitatea de 325.000 pachete ţigarete, provenind din Republica Ucraina.
Valoarea totală a prejudiciului cauzat prin activitatea infractionala este de peste 1.100.000 de dolari.
La sediul D.I.I.C.O.T. vor fi audiate un număr de 20 de persoane, urmând a fi dispuse măsurile legale după finalizarea audierilor.
Acţiunea este efectuată cu sprijinul ofiţerilor poliţie judiciară din cadrul DCCO, IPJ Suceava şi lucrătorilor din cadrul IJJ Suceava şi Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.
Suportul tehnic al actiunii a fost asigurat de SRI, DGIPI şi DOS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS