19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCocoană vrea să fie rejudecat

Cocoană vrea să fie rejudecat

Magistrații Curții de Apel Craiova au judecat ieri al doilea termen în dosarul timişoreanului Adrian Cocoană, condamnat la patru ani de închisoare, după ce, în august 2008, a lovit şi ucis cu Ferrariul său un tânăr în Timișoara, pe Lucian Reja-Peter.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, pe 19 august 2008, Cocoană s-a angajat în depăşirea unui taxi VW Golf, deşi în acea zonă acest lucru era interzis, fiind semnalizat prin marcaj longitudinal continuu. În timpul manevrei de depăşire, Cocoană a scăpat Ferrariul de sub control, a acroşat Golful, a traversat în diagonală sensul opus de deplasare şi a intrat pe trotuar, unde i-a lovit pe Lucian Reja-Peter şi pe prietena sa, Cristina Rohnean. Tânărul a decedat după două ore din cauza rănilor grave, iar Cristina a suferit leziuni care au necesitat 12 zile de îngrijiri medicale. Ulterior, Cocoană a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi fugă de la locul accidentului, iar dosarul a fost strămutat şi înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova în noiembrie 2008, la cererea inculpatului.
În iulie 2010, Judecătoria Craiova l-a găsit vinovat pe Cocoană, l-a condamnat la patru ani de închisoare pentru ucidere din culpă şi l-a obligat să achite despăgubiri în valoare de peste trei milioane de lei părţilor civile. În mai 2011, Tribunalul Dolj a menţinut pedeapsa dată de colegii de la Judecătoria Craiova, însă a scăzut la două milioane de lei valoarea despăgubirilor.
În iunie, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Craiova, pentru judecarea recursului. Ieri, apărătorii lui Cocoană au cerut casarea hotărârilor luate de Judecătoria Craiova şi Tribunalul Dolj şi începerea unui nou proces, echitabil. Curtea de Apel Craiova urmează să se pronunţe pe 23 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII