19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStart la construirea Centrului Multifuncţional

Start la construirea Centrului Multifuncţional

Lucrările la Centrul Expoziţional şi de Afaceri din Craiova, proiect în care municipalitatea va investi aproape 90 de milioane de lei, încep de mâine. Cele trei firme din Bănie care au câştigat licitaţia, Recon, Mitliv şi Romelectro, au primit ordinul de demarare a lucrărilor la megaconstrucţia care se va ridica pe locul fostului Târg Romaneşti şi care va trebui finalizată în 36 de luni. Centrul Multifuncţional se doreşte a fi un proiect „care să depăşească Romexpo, ca şi utilităţi, modernitate şi echipamente de înalt standard“, după cum s-a exprimat viceprimarul Mărinică Dincă în momentul semnării contractului.
Imobilul va avea trei niveluri şi va cuprinde spaţii expoziţionale interne şi externe de câteva mii de metri pătraţi, zeci de birouri, spaţii de depozitare şi săli de întruniri şi de conferinţe. Din valoarea totală a proiectului, care se ridică la 87.446.455 de lei, 33.157.133 de lei provin de la Uniunea Europeană, ca asistenţă nerambursabilă, diferenţa urmând să fie suportată de Primăria Craiova.
Pe lângă această sumă, municipalitatea va trebui să plătească şi pentru o altă lucrare, care cade în sarcina CEZ. Compania de distribuţie a energiei electrice trebuie să devieze un cablu de joasă tensiune care traversează zona, pentru ca proiectul să poată continua. „Ce au cei de la CEZ este o lucrare separată, care se poate face în paralel cu a noastră în aceste prime şase-şapte luni. E treaba lor cum şi cu cine o fac, dar, cum terenul este al nostru, noi trebuie să plătim pentru ea. Aşa au fost făcute contractele la vremea respectivă, nu avem ce face“, a explicat „vicele“ Mărinică Dincă.
• Marian Apipie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII