14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBăileştiul ţine aproape

Băileştiul ţine aproape

Joi, au fost semnate cele trei contracte de finanţare din fonduri europene a unor proiecte de dezvoltare a municipiului Băileşti. Primarul Băileştiului, Costel Pistriţu, a plecat din sediul Primăriei Craiova, unde au fost semnate hârtiile, cu trei contracte în valoare de 9,5 milioane de euro: reabilitarea a peste 23 de kilometri de străzi şi a mai bine de 46 de kilometri de trotuar – 8,2 milioane de euro; modernizarea Parcului Tineretului – un milion de euro; realizarea unui sistem de supraveghere stradală video – 300.000 de euro. Cheltuielile eligibile sunt acoperite în proporţie de 98% din fonduri europene nerambursabile.
Vădit emoţionat, primarul Costel Pistriţu a povestit cum a depus ultimele clarificări cu 40 de minute înaintea închiderii liniei de finanţare şi a mulţumit echipei Agenţiei de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, reprezentată la semnarea contractelor de directorul Marilena Bogheanu, pentru implicare.
Prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, a spus că vede pachetul de proiecte ca pe un al treilea brand al Băileştiului, după Nea Mărin şi zaibăr. Municipiul Băileşti este la această oră localitatea doljeană cu cele mai multe contracte de finanţare semnate în cadrul Programului Operaţional Regional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII