19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRudele lui Păsărică vor amânarea necropsiei

Rudele lui Păsărică vor amânarea necropsiei

Rudele bărbatului din Văleni care a decedat marţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina solicită amânarea necropsiei. Fiicele lui Ilie Păsărică şi-au angajat un avocat şi au cerut ca la efectuarea acesteia să participe şi un expert ales de ele. Omul a decedat la câteva zile după ce a fost bătut crunt de un consătean, Florian Bolboaşă, afirmă familia.

Rudele lui Ilie Păsărică, bărbatul de 60 de ani, din comuna Văleni, care a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, după ce ar fi fost bătut zdravăn de un consătean, au solicitat ieri amânarea examenului de necropsie a cadavrului. Vica Păsărică, una dintre fiicele bărbatului, a angajat un avocat care să reprezinte interesele familiei în faţa instituţiilor sau a instanţelor abilitate. Ieri, aceştia au solicitat Serviciului de Medicină Legală Olt amânarea examenului necroptic. Rudele vor ca, în momentul în care se va face necropsia, la ea să participe şi un medic legist ales de ele. „Am cerut amânarea examenului de necropsie. Vrem ca la examinarea cadavrului să fie, pe lângă medicul de la SML Olt, şi un expert parte – medic legist ales de noi. Vom chema un specialist de la SML Galaţi“, a declarat Vica Păsărică.

Dosarul în care este cercetat Bolboaşă, trimis de la Caracal la Slatina

Dosarul înregistrat pe 31 iulie la Poliţia Văleni şi care zilele trecute a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a fost trimis ieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. „Dosarul va fi înaintat astăzi (ieri – n.r.) Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt pentru a se face cercetări prealabile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte, întrucât familia victimei reclamă faptul că decesul a survenit ca urmare a loviturilor ce i-au fost aplicate cu obiecte contondente“, a declarat Cristian Popescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal.

Ce s-a întâmplat cu Ilie Păsărică

Aşa cum am relatat în articolul de ieri, un localnic din comuna Văleni, judeţul Olt, a băgat spaima în sătenii din trei comune. Individul bate, loveşte şi accidentează oamenii, dar până acum a scăpat de fiecare dată nepedepsit. Tactica adoptată de acesta este extrem de brutală, povestesc persoanele agresate. Loveşte cu ce îi cade în mână, de la bâtă până la levier. Victimele sale ajung la spital cu răni grave. În unele cazuri, acestea au avut nevoie de zeci de zile de îngrijiri medicale.
Dacă unii au scăpat cu picioare, mâini sau coaste rupte, dacă alţii au fost nevoiţi să meargă în cârje după bătăile aplicate de Bolboaşă, ultima victimă a acestuia, Ilie Păsărică, a murit. Pe 29 iulie, Bolboaşă, fără să aibă vreun motiv anume, l-a bătut pe Păsărică, lăsându-l aproape fără suflare, povestesc rudele celui decedat. Ele acuză faptul că, după ce Bolboaşă l-a bătut zdravăn pe Păsărică, a vrut să însceneze un accident ca să scape basma curată. Înainte să fie luat de ambulanţă, cu ultimele puteri, victima a povestit soţiei şi vecinilor că un localnic, aflat la volanul tractorului personal, i-a acroşat căruţa rupând două ţepe, apoi a coborât şi l-a bătut cu bâta, pumnii şi picioarele până l-a lăsat lat. Ilie Păsărică a fost internat în noaptea de joi, 29 iulie, la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Potrivit familiei, bărbatul a fost diagnosticat cu hematom cerebral, mâna stângă dislocată, coastele din partea stângă rupte, perforarea plămânului stâng, fapt care a dus la umplerea cavităţii pleurale cu sânge, coastele din partea dreaptă rupte, tot spatele plin de vânătai, faţa tumefiată, vertebrele T6, T7, T8 şi T9 deplasate. Pe 2 august, Ilie Păsărică a intrat în comă profundă, iar pe 3 august a decedat. Bolboaşă s-a apărat declarând că nu l-a atins nici măcar cu un deget şi că, în momentul în care l-a găsit pe şosea, bărbatul zăcea între căruţa cu paie şi măgari.

Martori care confirmă declaraţia victimei

Familia lui Ilie Păsărică susţine că deja au fost găsiţi martori care confirmă cele spuse de victimă. „Am aflat numele celui care le-a declarat poliţiştilor comunali că s-a întâlnit pe câmp cu tata şi l-a văzut mergând pe lângă căruţă “, a declarat una dintre fiicele bărbatului mort.
Ilie Păsărică a fost bătut de Bolboaşă chiar în ziua în care fiica sa Vica împlinea 34 de ani şi, dacă ar fi trăit, peste două luni ar fi fost socru mic la nunta acesteia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII