10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024

Moarte violentă

Un tânăr şi-a pierdut viaţa, iar altul este în comă, la Spitalul de Urgenţă Craiova, după ce, duminică seară, motocicleta cu care se plimbau pe strada Bariera Vâlcii din localitate s-a izbit violent de o Dacie.

 

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, duminică seară, în jurul orei 22.30, Nicuşor Neagoe, de 18 ani, din Craiova, conducea o motocicletă Kawasaki pe strada Bariera Vâlcii, dinspre Şimnicu de Jos către municipiu. Pe motocicletă se afla şi Nicuşor Petroşanu, de 20 de ani, din aceeaşi localitate. În zona CET2, motocicleta pe care se aflau tinerii s-a izbit frontal de o Dacie condusă din sens opus de Adrian Ungureanu, de 33 de ani, din Craiova. În urma impactului deosebit de violent, Nicuşor Neagoe a fost proiectat 13 metri prin aer. La faţa locului a ajuns un echipaj SMURD, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru conducătorul motocicletei, care decedase deja. Nicuşor Petroşanu a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde medicii au stabilit că a suferit o fractură de bază craniană. Tânărul a fost internat la Clinica de Terapie Intensivă. Ieri, la închiderea ediţiei, Nicuşor Petroşanu era în comă.

Fără permis şi fără cască

Poliţiştii din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere au stabilit, după primele cercetări, că responsabil de producerea accidentului ar fi şoferul Daciei, care a nu a acordat prioritate de trecere motocicletei pe care se deplasau tinerii, acesta încercând să vireze stânga, pentru a intra în incinta CET2.

De asemenea, poliţiştii doljeni au mai stabilit că Nicuşor Neagoe avea permis de conducere numai pentru categoria B, iar motocicleta o cumpărase în urmă cu câteva zile. Conform ofiţerilor de la Poliţia Rutieră, în acest caz mai sunt aspecte care trebuie lămurite. Martorii accidentului au spus că tinerii nu purtau căşti de protecţie, însă pe şosea a fost găsită una. Şoferul Daciei a declarat în faţa poliţiştilor că tinerii circulau cu motocicleta fără să aibă luminile aprinse şi tocmai de aceea nu i-a observat. Acest aspect, dar şi viteza cu care se deplasa motocicleta urmează să fie stabilite în urma expertizei tehnice. Reprezentanţii IPJ Dolj au mai precizat că în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Ca o ironie a sorţii, şoferul autoturismului Dacia este coleg de serviciu cu tatăl tânărului care a murit în accident.

Accident identic

 

Un accident identic a fost înregistrat în Craiova, în noaptea de 20 iunie 2007, când Daniela Ambrozie, de 38 de ani, din localitate, aflată la volanul unui autoturism Dacia 1300, nu a acordat prioritate motocicletei Honda conduse de Mugurel Pară, de 21 de ani, din municipiu. În urma impactului violent, Petre Ambrozie, soţul şoferiţei, pasager în Dacie, şi conducătorul motocicletei au fost răniţi grav. Mugurel Pară a decedat câteva zile mai târziu, la Spitalul „Floreasca“ din Bucureşti. Acesta nu avea permis de conducere categoria A şi nu purta cască.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

126 COMENTARII