21.2 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024

14 ani cu bucurie


Prieteni ai Gazetei de Sud şi oficialităţi din cele cinci judeţe ale Olteniei au luat parte vineri la sărbătorirea a 14 ani de existenţă a celui mai citit cotidian regional din România.

 

Oaspeţii au venit să ciocnească o cupă de şampanie şi să le fie alături la ceas aniversar celor care menţin în top Gazeta de Sud, cotidianul oltenilor de pretutindeni.

Adrian Voinea, directorul ziarului, a mulţumit tuturor celor care au contribuit într-un fel sau altul la succesul acestui cotidian. „Le mulţumesc colegilor pentru munca lor, mulţumesc cititorilor pentru răbdarea pe care o au uneori cu noi, le mulţumesc partenerilor care cred că împreună putem câştiga şi, nu în ultimul rând, mulţumesc domnului George Constantin Păunescu, pentru că ne lasă să ne facem meseria liberi! Pentru noi este foarte important să servim fără constrângeri interesul public, să fim vocea comunităţii, să exprimăm o stare de normalitate, care este regula, şi nu erorile genetice care ocupă din ce în ce mai mult spaţiul vizual al omului", a spus Adrian Voinea.

George Constantin Păunescu, omul de afaceri fără de care Gazeta de Sud n-ar fi existat, a ţinut să le mulţumească „în primul rând cititorilor, care au crezut în această idee a ziarului oltenilor de pretutindeni", şi apoi celor care o pun în practică „prin seriozitate, perseverenţă, profesionalism, echidistanţă şi corectitudine profesională". „Doresc tuturor ziariştilor din România să salute această idee nobilă: aceea de a informa corect, pertinent şi profesionist ceea ce se întâmplă în viaţa de zi cu zi a românilor, ceea ce se întâmplă în viaţa României, nu ceea ce gândesc unii şi alţii despre ce ar trebui să se întâmple", a completat George Constantin Păunescu, preşedintele Alianţei Confederaţiilor Patronale din România.

Povestea cenzurii

Unul dintre tinerii condeieri de seamă ai redacţiei, Vlad Mixich, le-a spus celor prezenţi la sărbătoarea Gazetei de Sud o poveste cu tâlc, aşa cum sunt toate cele scrise de el. A fost povestea unor ziarişti care şi-au dat demisia de la publicaţiile unde lucrau pentru că erau cenzuraţi. „Eu, din fericire, lucrând la Gazeta de Sud, nu a trebuit să trec prin aşa ceva. Pentru asta mulţumesc tuturor celor care lucrează în această redacţie", a spus Mixich.

La rândul său, Valentin Cristea, vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), a afirmat în cuvântarea sa că Gazeta de Sud a ajuns cel mai bun ziar regional atât datorită managementului performant, cât şi alegerii cu grijă a personalului dintre oamenii cei mai buni din breaslă. „Doresc Gazetei de Sud să se vorbească despre ea aşa cum se vorbea în perioada interbelică despre comuna Dăbuleni. Pe atunci, regele – când se întâmpla ceva mai grav în ţară – întreba: «Dar Dăbuleniul ce spune?». Îi doresc Gazetei de Sud ca preşedintele sau premierul să întrebe, în viitor, înainte de a lua o decizie importantă: «Dar Gazeta de Sud ce spune?»", a urat Valentin Cristea.

Gazdele şi invitaţii au ciocnit apoi o cupă de şampanie. Şi a mai trecut un an. Gazeta de Sud a intrat în cel de-al 15-lea an de existenţă, alături de cititorii săi, dar şi de cei pe care îi prezintă în paginile ei, lăudându-le meritele sau criticându-i pentru ceea ce fac.

Tot cu această ocazie, invitaţii au sărbătorit împlinirea a cinci ani de existenţă a Gazetei de Olt. La mulţi ani!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII