14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAtentate sângeroase în India

Atentate sângeroase în India

Cel puţin o sută de persoane au fost ucise, potrivit autorităţilor locale, iar 287 rănite, în urma atentatelor de miercuri seară, de la Bombay, capitala economică a Indiei. Cel puţin nouă străini figurează printre cei ucişi, potrivit AFP. Marele oraş din vestul Indiei a fost miercuri seară teatrul unei serii spectaculoase de atacuri, coordonate şi comise de bărbaţi cu puşti de asalt şi grenade, care au vizat hotelurile Taj Mahal şi Oberoi/Trident şi alte opt obiective, printre care gara centrală şi spitalul Cama, din sudul oraşului Bombay. Atentatele au fost revendicate de o grupare islamistă, care s-a prezentat drept Mujahedinii din Deccan, organizaţie necunoscută până acum, dar pe care serviciile secrete o consideră un paravan pentru Al Quaeda. Unul dintre bărbaţii înarmaţi, baricadaţi în hotelul Oberoi/Trident, a declarat prin telefon unei televiziuni că grupul cere încetarea „persecuţiilor“ împotriva musulmanilor din India şi eliberarea militanţilor islamişti deţinuţi de această ţară.

Potrivit oficialilor indieni şi supravieţuitorilor din cele două hoteluri, atacatorii au reţinut cu prioritate ostatici britanici şi americani. Un client britanic, Rakesh Patel, a povestit televiziunii indiene că a fost luat ostatic alături de alte zece persoane şi condus împreună cu grupul la etajele superioare ale hotelului Taj Mahal.

„Erau foarte tineri, parcă erau copii (…). Au spus că îi vor pe toţi cei care au paşapoarte britanice şi americane“, a povestit el despre atacatori, adăugând că a reuşit să fugă împreună cu alt ostatic.

Bursa de la Bombay nu s-a deschis ieri, iar magazinele şi şcolile au rămas închise.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII