14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrei focuri, două vieţi

Trei focuri, două vieţi

Orbit de gelozie şi supărat că femeia pe care a iubit-o mai bine de 20 de ani a decis să divorţeze, un bărbat din Mehedinţi şi-a ucis consoarta cu două focuri de armă, apoi s-a sinucis.

 

Tragicul eveniment a avut loc ieri-dimineaţă în comuna Halânga, din apropierea Drobetei Turnu Severin.

Certurile dintre cei doi soţi erau cunoscute de vecini, bărbatul având o fire violentă, care se manifesta mai ales după ce consuma băuturi alcoolice. Ieri-dimineaţă, în jurul orei 7.30, când femeia a plecat la serviciu, fostul soţ a aşteptat-o la colţ de stradă şi, cu o armă de vânătoare, i-a tras două gloanţe în piept.

„Am auzit mai întâi ţipete, cred că ea era, şi apoi două focuri de armă. Nu am ieşit imediat că m-am speriat, dar când s-a strâns multă lume am ieşit şi eu din casă. Zăcea moartă în stradă, la marginea drumului. Ei erau în divorţ şi nu mai locuiau împreună de mult. Ea stătea la mama ei“, a povestit o vecină.

„Băiatul meu a ieşit imediat afară şi s-a întâlnit cu el pe stradă. Avea arma în mână. L-a întrebat ce a făcut şi el a spus «O împuşcai, dă-o dracu». Apoi s-a dus spre casa lui. După ce a intrat,
s-a auzit încă o bubuitură. Atunci s-a împuşcat şi el“, a relatat altă vecină.

Arma folosită de bărbat nu a fost găsită de poliţiştii sosiţi la faţa locului, fapt ce i-a făcut să creadă că există un complice. După cinci ore de cercetări, au aflat că bărbatul a împrumutat arma de la un prieten, iar acesta, auzind ce s-a întâmplat, a mers acasă la criminal, şi-a recuperat puşca, după care s-a făcut nevăzut.

„Am fost anunţaţi că pe o stradă a localităţii Halânga a fost găsită o femeie moartă. Ne-am deplasat la faţa locului şi am constatat că ea a fost omorâtă de soţul ei prin împuşcare. În casa unde locuia, a fost descoperit şi bărbatul, împuşcat şi el. La locul faptei nu a fost găsită arma. După mai bine de cinci ore de căutări, bărbatul care îi împrumutase arma a fost găsit la domiciliu şi a recunoscut că i-a dat arma prietenului său ca să împuşte nişte maidanezi“, a declarat Pantelică Bobârsc, comisar-şef la IPJ Mehedinţi.

Proprietarul armei de vânătoare a fost dus la Parchet, unde va fi cercetat pentru complicitate la crimă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS