31.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalTragedie la Mateeşti

Tragedie la Mateeşti

Cinci accidente rutiere grave au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute pe drumurile din judeţul Vâlcea. Oboseala la volan şi neatenţia au condus la un bilanţ tragic: trei morţi şi opt răniţi.

 

Cel mai grav accident de circulaţie petrecut în ultima perioadă în judeţul Vâlcea a avut loc ieri-dimineaţă, în jurul orei 4.00, când şapte tineri care se întorceau acasă de la o discotecă din Milostea, cu un autoturism Fiat, s-au răsturnat cu maşina într-o râpă. În timp ce se îndreptau spre Berbeşti, în localitatea Mateeşti, din cauza oboselii, şoferul Emilian Cristea, de 21 de ani, a adormit la volan, pierzând controlul maşinii. Autoturismul a părăsit partea carosabilă şi s-a izbit de un cap de pod, după care a plonjat în albia râului Tărâia şi s-a lovit de un copac. În urma impactului, maşina a luat foc, rămânând încarcerate trei persoane, care au decedat. Acestea sunt şoferul Fiatului, Emilian Cristea, Bogdan Golescu, de 20 de ani, şi C. P., de 14 ani. „După zeci de minute de eforturi, membrii echipajului de descarcerare au reuşit să scoată trupurile neînsufleţite ale celor trei ocupanţi ai autovehiculului, iar ceilalţi patru pasageri răniţi în urma accidentului, Iulian H., de 17 ani, Ilie B., de 18 ani, Lucian D., de 17 ani, şi Adrian Ţ., de 21 de ani, au reuşit să se salveze imediat după producerea tragediei. Aceştia au fost preluaţi de Serviciul Judeţean de Ambulanţă al judeţului Vâlcea pentru a primi îngrijiri medicale“, a declarat sergent major Octavian Fulger, subofiţer în cadrul Compartimentului de Informare şi Relaţii Publice al ISU Vâlcea.

Pentru stingerea incendiului au intervenit şi membrii Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă al SC Min Prest Berbeşti.

 

Coliziune cu un pom

 

Şirul accidentelor a început încă de vineri, 29 august, în jurul orei 16.30, când Elvis U., de 35 de ani, din Râmnicu Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism Mercedes, pe strada Nicolae Bălcescu din municipiu, a efectuat manevra de mers înapoi, nu s-a asigurat corespunzător şi l-a acroşat pe Constantin C., de 58 de ani, care se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis. În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală gravă a pietonului, care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea, unde i s-a stabilit diagnosticul fractură tibie stânga, traumatism cranio-cerebral acut cu pierdere de cunoştinţă, etilism acut. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, recoltându-li-se ambilor participanţi la trafic probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot vineri, în jurul orei 23.00, Adrian T., de 30 de ani, domiciliat în comuna Zătreni, judeţul Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism Dacia pe DN 67-B, în interiorul localităţii, a adormit la volan, a părăsit partea carosabilă şi a intrat într-un pom de pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului auto, care a fost transportat la Spitalul din Bălceşti. Şoferul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest din cauza stării de sănătate în care se afla, recoltându-i-se doar probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În momentul producerii accidentului acesta purta centura de siguranţă.

 

A intrat cu maşina într-o căruţă

 

Sâmbătă, la ora 8.45, Gheorghe G., de 30 de ani, din comuna Fârtăţeşti, judeţul Vâlcea, conducea un autobuz ISUZU, în localitatea Stăneşti, iar la un moment dat i-a apărut în faţă o bătrână pe care nu a mai putut s-o evite. Aurelia B., de 78 de ani, din comuna Lăpuşata, se angajase în traversarea drumului fară să se asigure, iar autobuzul a călcat-o cu roata dreaptă spate. În urma impactului, a rezultat rănirea gravă a femeii, care a fost transportată la SJU Vâlcea, unde i s-a stabilit diagnosticul amputaţie traumatică gleznă stângă.

Tot sâmbătă, un tânăr care conducea o Dacie în localitatea vâlceană Grădiştea, încercând să evite coliziunea cu un cal ce pătrunsese pe carosabil, a intrat pe sensul opus de mers, lovind o căruţă, care circula regulamentar şi care era condusă de Elisabeta A., de 49 de ani. În urma impactului, două femei care se aflau în căruţă au ajuns la un spital din Horezu, necesitând asistenţă medicală. Atât căruţaşul, cât şi conducătorul auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, şi le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII