20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTraficanţii italieni rămân în arest

Traficanţii italieni rămân în arest

Magistraţii doljeni au decis luni să respingă recursurile celor doi italieni arestaţi în iunie, respectiv iulie, pentru comiterea infracţiunilor de introducere în ţară şi vânzare a drogurilor de risc.

 

Gianni Magaletto, de 29 de ani, cetăţean italian care locuieşte fără forme legale în Bacău, a fost arestat pe 24 iunie, în Slatina, în timp ce încerca să vândă două kilograme de rezină de canabis, după un flagrant organizat de ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, sub supravegherea unui procuror din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Dolj. Acţiunea poliţiştilor de la Crimă Organizată a venit după două luni de supraveghere a unei reţele internaţionale de traficanţi de droguri, care acţiona pe relaţia Italia-Bacău-Craiova. S-a stabilit că drogurile au fost introduse în ţară de Magaletto, cu autoturismul personal. După două săptămâni, poliţiştii din Bacău l-au arestat, în baza unui mandat emis de Tribunalul Dolj, pe Renato Matranga, de 58 de ani, un sicilian din Palermo, stabilit în Bacău de aproximativ zece ani. Reprezentanţii BCCO Craiova au precizat că, în urma cercetărilor şi a supravegherilor, s-a stabilit că Matranga face parte din acelaşi grup infracţional organizat, care acţiona pe relaţia Italia-Bacău-Craiova, împreună cu Magaletto.

 

Recursuri respinse

 

În baza probatoriului administrat, procurorul DIICOT a emis împotriva celor doi italieni ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, după care infractorii au fost prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, unde judecătorii au admis propunerea anchetatorilor. În sarcina celor doi a fost reţinută săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară şi vânzare a drogurilor de risc, fapte pedepsite cu închisoare de la zece la 20 de ani. Renato Matranga a făcut recurs, pe 7 iulie, imediat după ce a fost arestat, acesta judecându-se la Curtea de Apel Craiova şi fiind respins ca nefondat.

Conform reprezentanţilor Tribunalului Dolj, în şedinţa publică de pe 22 iulie, la propunerea Parchetului, s-a dispus prelungirea măsurii arestului preventiv faţă de inculpatul Gianni Magaletto, pe o durată de 15 zile, începând cu 23 iulie şi până pe 6 august. Pe 1 august, după ce italienii au fost trimişi în judecată, aceeaşi instanţă a decis menţinerea stării de arest a inculpaţilor Renato Matranga şi Gianni Magaletto. Apărătorii celor doi au înaintat recursuri la Curtea de Apel Craiova, însă judecătorii le-au respins luni ca nefondate, obligându-i pe italieni la plata cheltuielilor judiciare către stat şi a translatorului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII