19.5 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBilanţ negru pe şosele

Bilanţ negru pe şosele

Două accidente de circulaţie, în urma cărora o persoană a decedat şi alte patru au ajuns la spital în stare gravă, s-au produs joi seară, în judeţul Vâlcea.

 

Primul accident a avut loc pe raza comunei Negruleşti. Gheorghe C., de 37 de ani, conducea un autoturism Dacia Logan, pe DN 67, din direcţia Râmnicu Vâlcea spre Târgu Jiu, iar în localitatea Bărbăteşti, într-o curbă la dreapta, cu vizibilitate sub 50 de metri, a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune frontală cu o autoutilitară Mercedes Benz, condusă de Marian G., de 33 de ani, din Bucureşti. În urma impactului, autoturismul Dacia a fost proiectat în alt Logan condus de Mircea C., de 37 de ani, din Deva, judeţul Hunedoara, care circula regulamentar. „În urma ciocnirii celor trei autovehicule au rezultat decesul lui Gheorghe C. şi rănirea gravă a soţiei acestuia, Ancuţa C., de 32 de ani, din comuna Mateeşti, judeţul Vâlcea. Femeia a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea, unde i-a fost stabilit diagnosticul traumatism prin accident rutier, fracturi costale C6, C7, C8. Tot rănită grav a fost şi fiica acestora, G. C., de cinci ani, care iniţial a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, unde i-a fost stabilit diagnosticul traumatism cranio-cerebral acut deschis, cu fractură parietală şi scalp, fractură col femural stâng, după care a fost transferată la Spitalul de Urgenţă din Bucureşti“, a precizat subinspectoarea Diana Smărăndoiu, purtătoarea de cuvânt a IPJ Vâlcea.

Pentru scoaterea cadavrului bărbatului dintre fiarele contorsionate ale maşinii a fost nevoie de intervenţia pompierilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru“ Vâlcea. Corpul neînsufleţit al şoferului a fost preluat de Serviciul de Medicină Legală.

 

A intrat într-un cap de pod

 

Cel de-al doilea eveniment rutier s-a petrecut câteva ore mai târziu, în localitatea Câineni. Marian G., de 42 de ani, din Izbiceni, judeţul Olt, conducea un Aro, din direcţia Râmnicu Vâlcea spre Sibiu, iar în Câineni, din cauza neatenţiei în conducere, a lovit un cap de pod din beton, după care s-a răsturnat. În urma impactului a rezultat rănirea gravă a pasagerului Florea B., de 62 de ani, din localitatea Izbiceni, judeţul Olt, care a fost transportat la SJU Vâlcea, unde i-a fost stabilit diagnosticul fractură claviculă dreapta, TCC, cu pierderea cunoştinţei. De asemenea, a avut de suferit şi Ioana B., de 60 de ani, aceasta fiind tot pasageră în autoutilitară. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Conducătorul auto şi pasagera nu purtau centura de siguranţă în timpul mersului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII