9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGelu Livezeanu a fost arestat

Gelu Livezeanu a fost arestat

Gelu Livezeanu, unul dintre foştii capi ai lumii interlope din Târgu Jiu, a fost reţinut, în baza unui mandat de arestare pe 29 de zile, emis de judecătorii Curţii de Apel din Craiova.

Curtea de Apel din Craiova a decis arestarea târgujianului Gelu Livezeanu, cercetat de poliţiştii din Germania şi Austria pentru trafic de droguri. În urma audierii celui care a fost dat în urmărire internaţională de poliţiştii germani, magistraţii craioveni au dispus ieri emiterea unui mandat de arestare preventivă pe 29 de zile, pe numele lui Gelu Livezeanu. Acesta şi-a exprimat ieri, de mai multe ori, dorinţa de a nu fi extrădat, dar şansele de a obţine acest lucru sunt extrem de mici, după cum a precizat judecătorul Aurel Ilie, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel din Craiova: „Cazurile în care nu se procedează la extrădarea unui cetăţean aflat într-o asemenea situaţie sunt extrem de rare şi ţin foarte mult de procedură. Sunt câteva condiţii care este necesar să fie îndeplinite şi sunt prevăzute de lege. Este greu să se încadreze cineva în acestea: dacă este cercetat pentru aceeaşi faptă în alt stat, dacă a fost condamnat pentru aceeaşi faptă, dacă este cercetat în aceeaşi cauză şi în ţară, şi în străinătate etc. Mandatul european este foarte clar şi judecătorii nu se pot pronunţa în nici un fel asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei unei persoane pe numele căreia a fost eliberat un astfel de mandat“, a precizat judecătorul Aurel Ilie, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel din Craiova.

Are dreptul la recurs

Potrivit magistraţilor Curţii de Apel din Craiova, Gelu Livezeanu a fost introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj. Avocatul lui Livezeanu are posibilitatea să facă recurs la decizia judecătorilor craioveni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În cazul în care va pierde recursul la ultima instanţă, vor fi demarate procedurile şi întocmite documentele, în vederea extrădării târgujianului. Gelu Livezeanu a fost reţinut miercuri de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. Fost campion la lupte şi unul dintre capii lumii interlope din Târgu Jiu, Gelu Livezeanu a intrat în atenţia poliţiştilor din Germania şi Austria, fiind cercetat sub acuzaţia de trafic de droguri. Potrivit poliţiştilor, în perioada septembrie 2005 – septembrie 2006, Livezeanu, împreună cu alte persoane, a reuşit să introducă în Germania şi Austria aproape 60 de kilograme de cocaină. Drogurile erau trimise din Costa Rica şi aveau ca destinaţie pieţele din Europa Occidentală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

30 COMENTARII