19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFalsuri şi emigranţi ilegali în Craiova

Falsuri şi emigranţi ilegali în Craiova

Poliţiştii doljeni au reuşit să destructureze, în noaptea de marţi spre miercuri, o reţea de traficanţi de migranţi din Craiova, parte a unei reţele care acţiona pe teritoriile Moldovei, României şi Ungariei.

Cercetările în acest caz au început acum mai bine de două luni, după ce poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au fost informaţi că o tânără declarată dispărută de la domiciliu a plecat în Grecia, la craioveanul Ionuţ Pârvulescu. Cu ajutorul autorităţilor elene, aceasta a fost găsită şi adusă în ţară. Încă de atunci, poliţiştii doljeni au avut suspiciuni cu privire la activităţile lui Ionuţ Pârvulescu şi ale celor doi fraţi ai lui din Craiova, Mădălin, de 29 de ani, şi Cosmin Pârvulescu, de 23 de ani. „Cei doi au fost supravegheaţi permanent şi, după ce am avut informaţii certe că aceştia se ocupă cu traficul de persoane, am anunţat BCCO Craiova, care a intevenit şi i-a reţinut“, a declarat Georgel Enescu, şeful IPJ Dolj.

 

Şapte moldoveni cu destinaţia Italia

 

Biroul de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova a fost anunţat marţi de cadrele IPJ Dolj că la hotelul Valencia din Craiova sunt cazaţi şapte cetăţeni moldoveni – şase femei şi un bărbat – care urmează să fie conduşi ilegal în Italia. Ofiţerii BCCO au stabilit că moldovenii au ajuns în Craiova pe 3 august. Aceştia au fost racolaţi în Moldova de un anume Radu, cetăţean moldovean, şi introduşi în România cu vize legale, obţinute de aceeaşi persoană. În Craiova, cei şapte au fost preluaţi de Mădălin şi Cosmin Pârvulescu, care le-au întocmit documentele necesare ieşirii din ţară. „Cetăţenii moldoveni au paşapoarte şi vize legale, iar cei doi craioveni au copiat fotografiile din paşapoarte şi au confecţionat cărţi de identitate româneşti false, cu date fictive“, a declarat comisarul Gheorghe Bică, şeful BCCO Craiova.

Ofiţerii craioveni au supravegheat plecarea microbuzului cu emigranţi din Craiova, fiind monitorizat pe întreg traseul. În Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, cu ajutorul lucrătorilor de la Crimă Organizată Timişoara, microbuzul a fost oprit, iar toţi pasagerii reţinuţi.

 

Pe urmele falsificatorilor

 

Cei şapte moldoveni şi fraţii Pârvulescu au fost legitimaţi, moment în care s-a constatat că atât moldovenii, cât şi unul dintre craioveni aveau cărţi de identitate falsificate. Cele nouă persoane au fost aduse la Craiova, iar fraţii Pârvulescu au fost reţinuţi pentru comiterea infracţiunilor de trafic de migranţi, fals privind identitatea şi tentativă de trecere a frontierei de stat, iar Judecătoria Craiova a emis pe numele lor un mandat de arestare preventivă.

Cei şapte cetăţeni moldoveni au fost cazaţi la acelaşi hotel, urmând ca şi ei să fie cercetaţi pentru tentativă frauduloasă de trecere a frontierei şi fals privind identitatea. Oamenii legii doljeni continuă cercetările şi execută o serie de percheziţii pentru a descoperi tehnica folosită pentru falsificarea cărţilor de identitate. De asemenea, sunt căutate şi celelalte segmente ale reţelei, până acum stabilindu-se că aceasta pornea din Moldova, trecea prin România şi ajungea în Ungaria. Cercetările se vor extinde şi în Grecia, sub suspiciunea de trafic cu femei în scopul prostituţiei.

Preţuri

Ofiţerii craioveni au stabilit că fiecare emigrant scotea din buzunar 4.000 de euro, bani pe care îi primea moldoveanul Radu pentru a-i introduce în România. Craiovenii primeau câte 1.000 de euro pentru falsificarea cărţilor de identitate şi scoaterea din ţară a emigranţilor. În Ungaria, moldovenii mai dădeau 1.000 de euro de fiecare membrilor reţelei pentru a fi conduşi în Italia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII