29.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalCopil atacat de câini

Copil atacat de câini

O fetiţă de opt ani a fost la un pas să fie sfâşiată de o haită de câini aciuată în Brazda lui Novac. Salvatorii, câţiva pensionari, povestesc terifiaţi despre agresivitatea animalelor.

O fetiţă de opt ani, din Craiova, care se îndrepta spre casă, a fost atacată de o haită de câini comunitari în cartierul Brazda lui Novac. Virgil Iancu, pensionar, a povestit cum a reuşit s-o salveze pe micuţă:

„Ieşisem să joc rummy cu câţiva vecini, în părculeţul din zonă, când am auzit ţipete. Am observat o fetiţă care fugea de un câine care se repezise la ea. Am reuşit să o iau în braţe, iar ceilalţi vecini au alungat animalul“.

Oamenii au povestit că patrupedele s-au strâns în spaţiul verde dintre blocurile A7 şi A8, situate lângă piaţa din cartier.

Pro şi contra uciderii animalelor

„Un vecin a fost muşcat. Problema este că îi hrăneşte cineva şi din cauza asta s-au strâns din ce în ce mai mulţi“, a adăugat Iancu. În timp ce bărbatul susţinea că animalele ar trebui prinse, unul dintre vecini le-a luat apărarea: „Aşa inimă aveţi! Păi ăştia de la ecarisaj o să-i omoare! Mai bine vorbiţi şi cu doamna care îi îngrijeşte ca să nu se supere şi să aveţi probleme cu ea. Dar e păcat să-i ia pentru că sunt biete animale“.
Sorin Ciobanu, directorul Serviciului Public de Salubritate din cadrul Primăriei Craiova, a declarat că va trimite în această săptămână o echipă pentru a prinde câinii agresivi, urmând să-i ducă la adăpostul canin de la Făcăi. „De când am redeschis adăpostul, au fost aduşi aproximativ 300 de câini. Acţiunile noastre continuă în fiecare zi, însă iubitorii de animale devin agresivi când încercăm să luăm câinii“, a concluzionat Ciobanu.
Tuţu Bărbulescu, vicepreşedintele asociaţiei pentru protecţia animalelor „Suflete nevinovate“, a menţionat că se va implica în acest caz pentru a găsi o soluţie favorabilă.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII