29.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMedicii veterinari, în grevă japoneză

Medicii veterinari, în grevă japoneză

Medicii veterinari din toată ţara au intrat de ieri în grevă japoneză. Veterinarii protestează împotriva intenţiei guvernului de a desfiinţa Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
Declaraţiile ministrului Eugen Nicolăescu privind iminenta trecere a ANSVSA din subordinea cancelariei primului-ministru în subordinea Ministerului Agriculturii, precum şi trecerea departamentului Siguranţa Alimentelor din subordinea ANSVSA în cea a Ministerului Sănătăţii au băgat medicii veterinari din toată ţara în grevă japoneză. În judeţul Dolj, 180 de medici şi asistenţi veterinari lucrează de ieri cu banderolă albă la braţ, fiind hotărâţi să declanşeze grevă generală dacă nu li se vor respecta doleanţele.
„Guvernul nu înţelege că nu poate peste noapte să ne transforme din funcţionari publici în masă de manevră care să meargă în campanie de câte ori vrea unul sau altul. Ca medic veterinar, eu vaccinez şi porcii pesedistului, şi pe cei ai pedistului, şi pe cei ai liberalilor. Guvernul nu înţelege că Autoritatea avea deja contractate proiecte pe bani europeni pentru care s-au cheltuit bani şi pe care suntem în pericol de a le pierde dacă ne schimbăm titulatura şi subordonarea. Nu ştim de ce s-a vrut aşa ceva, dar probabil că vor să se aleagă praful şi pulberea şi de acest domeniu. Dacă discuţiile începute de federaţia noastră cu reprezentanţii guvernului nu vor avea un rezultat mulţumitor, vom declanşa greva generală la o dată, pe care o vom stabili după ce vom consulta toate organizaţiile profesionale“, a spus Andrei Butaru, director DSVSA Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS