20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPetrecere însângerată

Petrecere însângerată

Patru craioveni, printre care un poliţist, un jandarm şi un agent de pază, au fost înjunghiaţi de un tânăr sâmbătă noapte, în faţa unui bar din Craiova.

Un chef organizat sâmbătă noapte în clubul Velvet, situat pe bulevardul Carol I din Craiova, s-a terminat cât se poate de prost pentru patru petrecăreţi. Aceştia au fost transportaţi de urgenţă la spital, după ce, în urma unui conflict cu un grup care trecea prin zonă, au suferit mai multe leziuni prin înjunghiere. Printre victime se numără un jandarm, un poliţist de la Rutieră şi un agent de pază, toţi fiind înjunghiaţi de un tânăr care a rămas neidentificat până acum.
Conform Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, poliţiştii craioveni au fost sesizaţi, sâmbătă noapte, în jurul orei 2.00, că pe bulevardul Carol I, în zona barului Velvet, a avut loc un conflict între două grupuri de tineri. La faţa locului poliţiştii au stabilit că altercaţia s-a soldat cu patru victime: Sabin Claudiu Stoian, de 34 de ani, subofiţer în cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, agentul Nichita Târziu, de 24 de ani, poliţist în cadrul Biroului Poliţiei Rutiere Craiova, Vasile Amza, de 33 de ani, angajat al societăţii de pază Civitas, şi Constantin Creţescu, de 32 de ani.

Patru persoane  înjunghiate

În urma cercetărilor s-a stabilit că victimele, care se aflau la un chef organizat în Velvet, au ieşit în faţa barului pentru a lua aer. Între timp, patru tineri veneau dinspre gară, făcând gălăgie, răsturnând coşurile de gunoi şi lovind maşinile pe care le întâlneau în drum. Când au ajuns în zona barului, unul dintre petrecăreţi le-a sugerat să nu mai facă gălăgie, moment în care a început altercaţia. Unul dintre cei patru scandalagii a scos un cuţit şi în câteva fracţiuni de secundă i-a înjunghiat pe cei patru, victimele neavând timp să reacţioneze.
După incident, agresorii au fugit pe străzile adiacente bulevardului Carol I, în direcţia Pieţei Centrale, şi, deşi au fost urmăriţi de o parte din persoanele aflate în bar, nu au fost prinşi. Au fost antrenate mai multe patrule auto şi pedestre din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova şi Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, care au trecut la cercetarea zonei pentru descoperirea agresorilor, însă aceştia au reuşit să se facă nevăzuţi.

Două victime în stare gravă

Cei patru răniţi au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă Craiova pentru acordarea primelor îngrijiri medicale. Medicii au stabilit că toţi patru prezentau plăgi înjunghiate la nivelul toracelui, iar poliţistul şi agentul de pază erau în stare destul de gravă. „Cei patru au ajuns la noi cu plăgi înjunghiate la nivelul toracelui, un pacient prezentând o plagă toracico-abdominală. Doi dintre pacienţi au fost transportaţi în sala de operaţii pentru a se interveni chirurgical şi a fi stabilizaţi“, a declarat dr. Florin Croitoru, medic primar medicină de urgenţă în cadrul SMURD Craiova.
Constantin Creţescu a fost transferat în cursul zilei de ieri de la Terapie Intensivă la Clinica de Chirurgie Toracică, starea sa de sănătate fiind mai bună decât a celorlalte victime. Tânărul a povestit că nu ştie exect ce s-a întâmplat şi că totul s-a petrecut foarte repede. „Eram în faţa barului când au trecut cei patru. Eu nu le-am dat atenţie şi m-am întors cu spatele, după care nu mai ştiu exact ce s-a întâmplat. L-am văzut pe un prieten pe jos şi m-am dus să-l ajut, după care mi-am dat seama că şi eu fusesem înjunghiat în spate“, a explicat Creţescu.

Cercetări

Cazul a fost preluat de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care, împreună cu poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale, întreprinde cercetări pentru identificarea autorului sau autorilor sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de omor calificat. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII