20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte stiri

Craiova va avea incinerator autorizat


Consiliul Local Craiova se va „incuscri“ din nou cu firma UTI International Italia, filiala Bucuresti, pentru realizarea unui incinerator de deseuri periculoase si de materiale sanitare, precum si a unui uscator de namoluri. Consiliul pune la bataie trei hectare de teren in Valea Sarpelui, iar firma UTI vine cu restul. Primarul este cel imputernicit de consilieri sa negocieze contractul de asociere, desi mare lucru nu e de negociat. (M.D.) 


Radare la posturile de politie comunale


Numarul radarelor politiei doljene este posibil sa se dubleze chiar din cursul acestui an. In prezent, Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Dolj dispune de sapte aparate radar, din care sase moderne, al saptelea fiind un model ceva mai vechi. „Conducerea Politiei Române intentioneaza ca la unele posturi de politie comunale din localitatile situate pe drumurile nationale si europene sa existe ajutori de sef de post cu atributii strict de politie rutiera, fiind specializati in acest sens. Acesti agenti de circulatie vor fi repartizati in «zonele negre» ale judetului, cum ar fi Pielesti sau Radovan, acolo unde s-au produs cele mai multe accidente in ultimii ani“, a precizat comisarul-sef Nicusor Badea, adjunctul sefului IPJ Dolj.


Agentii de circulatie care isi vor desfasura activitatea pe lânga posturile de politie din mediul rural vor fi dotati si cu autoturisme de politie, echipate inclusiv cu radare. „Noi am solicitat sase astfel de masini dotate cu radar si speram sa le primim chiar din cursul acestui an“, a mentionat comisarul-sef Badea. (A.D.) 


Primaria isi ia bulevardele inapoi


Bulevardele Dacia si Decebal din Craiova, aflate intr-o stare avansata de degradare, au fost trecute la sfârsitul anului trecut, prin vointa consiliului local, la Compania nationala de autostrazi si drumuri nationale din România, in vederea executarii lucrarilor de reabilitare. Pentru ca bulevardele sa fie preluate era nevoie de acceptul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului. Acceptul nu putea fi dat atâta timp cât Compania si-a facut centura prin nordul orasului si nu mai avea nici o treaba cu bulevardele pe care au circulat masinile de tonaj mare pâna le-au facut praf. Intr-o astfel de situatie, consiliul local si-a revocat ieri hotarârea, si-a luat bulevardele inapoi si si-a propus sa le si repare cu fonduri externe. (M.D.) 


ARGECOM, câstigator la S200


Firma pitesteana de constructii Argecom a fost desemnata câstigatoare a licitatiei organizate pentru transformarea blocului S200 din centrul Craiovei in parc tehnologic IT. Lucian Buse, prorectorul pe probleme economice al Universitatii din Craiova, a declarat ca urmeaza o perioada de doua saptamâni in care firma care a concurat cu antreprenorul pitestean, UTI International, poate depune contestatie. Initial, pentru proiectul in valoare de peste 400 de miliarde de lei, au depus oferte patru firme de constructii, insa doua au fost descalificate pentru ca au prezentat oferte mai mari decât cea inscrisa in caietul de sarcini al licitatiei. (C.B.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS