32.3 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalRevelionul, oportunitate pentru hoti

Revelionul, oportunitate pentru hoti

Peste 80 de subofiteri si ofiteri din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Dolj vor actiona in noaptea dintre ani in centrul Craiovei, pentru asigurarea ordinii si linistii publice.


Manifestarile din Piata Teatrului National Craiova – prin care se va marca Revelionul si noul statut al României de tara membra a Uniunii Europene – vor debuta pe 31 decembrie incepând cu ora 19.00. Jandarmeria ii sfatuieste pe cetatenii care vor participa la aceste manifestari sa fie vigilenti in locurile aglomerate si sa solicite in cel mai scurt timp sprijinul jandarmilor aflati in dispozitiv in situatiile in care este necesara interventia lor. „Aceste manifestari reprezinta oportunitati pentru infractori, mai ales pentru hotii de buzunare, motiv pentru care se recomanda ca bunurile de valoare sa nu fie tinute la vedere. De asemenea, pe fondul consumului excesiv de bauturi alcoolice, pot aparea probleme – altercatii, scandaluri, accidente“, a declarat sublocotenent Ion Tapu, ofiter de relatii publice in cadrul IJJ Dolj.


Sfaturi de la politisti


De ieri, agentii din cadrul Sectiei 1 Politie Craiova au inceput o campanie de informare a cetatenilor cu privire la infractiunile care se pot produce in aceste zile. „Au fost distribuite pliante prin care li se recomanda cetatenilor cum sa previna furturile din autoturisme. S-au distribuit pliante continând sfaturi pentru cei care pleaca de acasa de Sarbatori si ar putea fi «vizitati» de spargatorii de locuinte“, a mentionat comisarul-sef Jan Dobrescu, seful Sectiei 1 Politie Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS