26.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPasaport cu stampile false

Pasaport cu stampile false

Un tânar doljean a fost depistat, la intoarcerea in România, de politistii de frontiera aradeni având aplicate pe documentele de calatorie mai multe stampile de trafic false.


La Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, judetul Arad, s-a prezentat pentru a intra in tara Mugurel M., de 19 ani, domiciliat pe raza judetului Dolj. In urma controlului, politistul de frontiera a constatat ca in pasaportul doljeanului erau aplicate mai multe stampile false de intrare-iesire, cu insemnele unor puncte de frontiera din Austria, Ungaria, Portugalia si România. Posesorul pasaportului a declarat ca a iesit legal din tara, in cursul anului 2005, cu destinatia Spania, aspect confirmat prin verificarile efectuate de politistii de frontiera. Deoarece intentiona sa ramâna o perioada mai indelungata pe teritoriul spaniol, unde isi gasise de lucru, a dat pasaportul unui conational, care in schimbul sumei de 250 de euro i-a aplicat in pasaport stampilele false, pentru a justifica o calatorie in România. Prin aplicarea acestor stampile, tânarul incerca sa induca in eroare autoritatile spaniole, in sensul ca nu ar fi depasit termenul legal de sedere in strainatate.


Mugurel M. este cercetat acum pentru savârsirea infractiunii de complicitate la fals material in inscrisuri oficiale, riscând sa nu mai poata parasi România mai multi ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS