29.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalZeci de maidanezi pe strazile din Petrosani

Zeci de maidanezi pe strazile din Petrosani

Tot mai multi oameni reclama, din nou, faptul ca pe strazile din municipiul Petrosani au aparut vechile haite de maidanezi, care terorizeaza trecatorii. O parte dintre reclamatii sunt facute pe motiv ca oamenii ajung la spital cu muscaturi, iar autoritatile locale sustin ca situatia este sub control.


Câinii vagabonzi pot fi vazuti aproape pe toate arterele orasului, in parcuri, piete si locuri publice si, nu de putine ori, au devenit agresivi, atacând oamenii. Aproape saptamânal, la urgenta ajung oameni muscati sau cu rani facute de câinii fara stapân. Autoritatile locale sustin ca ii monitorizeaza si ca pentru eradicarea fenomenului sunt alocati si bani de la buget. „In acest an vom da 20.000 RON pentru activitatile de ecarisaj. In plus, am incheiat un contract si cu o firma ce se ocupa de protectia animalelor, asa incât primii bani le vor fi alocati in curând“, au spus reprezentantii primariei.


Pentru inceput, serviciul de ecarisaj impreuna cu reprezentantii organizatiei pentru protectia animalelor vor primi 4.000 RON, pentru a-si demara actiunea in forta. Practic, câinii fara stapân vor fi prinsi, vaccinati si castrati, iar apoi vor ajunge tot in strada.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU