23.2 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalCheia Marii Negre va ajunge la Traian Basescu

Cheia Marii Negre va ajunge la Traian Basescu

O cheie din aur, cu simbolurile brâncusiene, va ajunge in custodia presedintelui Traian Basescu, o data cu summit-ul ce va avea loc la Constanta, la inceputul lunii iunie. Cheia a fost realizata de artistul plastic Ovidiu Paraianu, special pentru aceasta ocazie, pentru a marca „deschiderea pe care o are tara noastra pentru rezolvarea problemelor de pe teritoriul Marii Negre“.


„Lucrarea va fi oferita presedintelui tarii care prezideaza summit-ul Marii Negre si are ca scop promovarea simbolurilor brâncusiene si, implicit a sculptorului român Constantin Brâncusi, simbolistica fiind o deschidere totala fata de problemele cu care se confrunta acum statele riverane Marii Negre“, a spus Ovidiu Paraianu.


Cheia are 26 de grame, in mijlocul ei este amplasata harta României din email bleu, iar Marea Neagra este din email albastru inchis. Lucrarea va fi oferita presedintelui Traian Basescu intr-o cutie din piele, pe 5 iunie, la Constanta.


Presedintele României, Traian Basescu, a mai primit in dar de ziua sa de la artistul din Valea Jiului, Ovidiu Paraianu, Cheia de Aur a României, aceasta fiind prima cheie oferita unui presedinte român in exercitiu.


Traian Basescu este primul presedinte al României care a primit in dar Cheia de Aur a României, intr-o cutie din lemn de cires, cu geam de cristal si drapata cu tricolorul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS