23.2 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalRegal de frumusete la Craiova Fashion 2006

Regal de frumusete la Craiova Fashion 2006

Multe fete frumoase, colectii de haine semnate de creatori cu un cuvânt greu de spus in moda româneasca, totul condimentat cu un concurs intre manechine. Acestea au fost ingredientele Festivalului Craiova Fashion 2006.


Festivalul Craiova Fashion 2006, desfasurat sâmbata seara la Teatrul Liric „Elena Teodorini“, a debutat in forta cu o colectie de lenjerie pentru barbati semnata de Catalin Botezatu. Manechinii cu trupuri frumos sculptate in salile de forta, defilând doar in lenjerie intima, au smuls numeroase suspine doamnelor si domnisoarelor din public, care au tinut sa imortalizeze momentul fotografiindu-i sau filmându-i cu celularele de ultima generatie. A urmat un adevarat rasfat pentru privirile domnilor. Mai intâi, pe scena au urcat cele 12 fete care s-au intrecut pentru premiul New Models Contest. Concurentele erau debutante in modelling si au fost selectionate din patru orase din Oltenia. Ele au fost supuse la trei probe care au constat in prezentarea a trei colectii. Vestimentatia concurentelor a fost asigurata de designerii Andra Palcau (care si-a lansat noua colectie intitulata „Vrajitoare“), Mircea Barbulescu si magazinul Excess. In timp ce concurentele se pregateau pentru o noua proba, manechinele agentiei One Models, care a organizat evenimentul, au prezentat alte colectii vestimentare: una creata de Eli Laslean si alta a casei de moda Pierra. Eli Laslean a venit la Craiova cu o colectie de rochii lansata de creatoare in cadrul unui festival de la Paris. Creatiile designerului bucurestean se adresau femeilor romantice si contineau si câteva rochii de mireasa. Eli Laslean a facut parte si din juriul concursului alaturi de Catalin Botezatu, Liviu Ionescu, directorul de la MRA Models, si Mircea Barbulescu.


„…in Oltenia sunt fete frumoase“


Creatoarea de moda a precizat ca membrii juriului au avut o sarcina dificila pentru ca toate fetele erau frumoase. „Sunt cel putin cinci fete care ar merita sa câstige. De fapt, toate cele 12 fete sunt superbe, dar concursul nu are decât o câstigatoare“, a afirmat Eli Laslean. Acelasi lucru l-a spus si Catalin Botezatu. „Aceasta nu este prima data când vin la Craiova Fashion si pot afirma ca in Oltenia sunt multe fete frumoase. Concurentele din seara aceasta nu fac decât sa confirme acest lucru“, a afirmat designerul. In cele din urma, juriul a fost nevoit sa dea un verdict: cea mai frumoasa dintre cele 12 fete a fost declarata Mihaela Dinca, o adolescenta de 16 ani din Râmnicu Vâlcea.


„A fost primul concurs la care am participat si chiar nu ma asteptam sa fiu eu câstigatoarea“, a spus Mihaela imediat dupa aflarea rezultatului.


Festivalul s-a incheiat tot cu o colectie semnata de Catalin Botezatu. De aceasta data, creatiile vestimentare se adresau femeilor. „Este o colectie de tip haute-couture structurata pe doua parti: una cu puternica influenta ruseasca si alta care ne duce cu gândul la tinutele sofisticate ale lui Jackie Onassis“, a declarat designerul.


Prezentare cu cântec


Cea de-a treia proba la care au fost supuse concurentele s-a desfasurat pe ritmuri de R&B. In timp ce fetele defilau in haine create de Mircea Barbulescu, Adrian Demetrian, fostul concurent de la Big Brother, a sustinut un mic recital. Cântaretul craiovean si-a lansat la Craiova Fashion 2006 noul sau videoclip la piesa „Sus-sus“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS