26.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMoarte misterioasa la Rast

Moarte misterioasa la Rast

Cercetarile in acest caz vizeaza doua ipoteze: sinucidere sau moarte accidentala.


Un batrân din comuna Rast a fost gasit mort, duminica, in jurul orei 15.45, inecat in fântâna propriei gospodarii, afectata de revarsarea Dunarii. Moartea lui Petre Coman, de 66 de ani, este, poate, cel mai tragic eveniment produs dupa ce Rastul a fost acoperit de apele fluviului iesit din matca. Cu atât mai misterios devine insa decesul barbatului, in contextul in care politia considera ca a fost vorba de o sinucidere.


Ultimele clipe de viata, in locuinta inundata


Politistii care au investigat moartea batrânului au stabilit ca fiul acestuia, Ion Coman, a venit pe 17 aprilie la casa parinteasca pentru a-si lua parintii la el, la Motatei, intrucât Rastul urma sa fie evacuat. Doar mama a acceptat sa-si urmeze fiul, tatal refuzând sa-si paraseasca locuinta. Cu toate acestea, se pare ca batrânul s-a mutat in tabara sinistratilor, iar duminica dimineata acesta a incercat sa se intoarca acasa, pentru a vedea ce mai ramasese din gospodarie si pentru a salva ce se mai putea din lucruri.


„Il cunosteam pe om, era alcoolic. S-au retras apele si de dimineata a plecat din tabara catre casa, caci se putea merge prin apa. Când a cazut in fântâna avea sticla lânga el. Fântâna are un diametru de circa 1,20 metri. L-au gasit jandarmii inecat. Avea sotia si copilul la Motatei“, a declarat Iulian Silisteanu, primarul comunei Rast.


Conform unui comunicat al Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj, cadavrul batrânului n-a fost insa descoperit de jandarmi, ci chiar de fiul celui decedat, care se intorsese si el la locuinta parintilor. Acelasi comunicat al politiei avanseaza ipoteza unei sinucideri. Cauza decesului ar putea fi stabilita dupa efectuarea necropsiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS