9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieÎn Dolj rămâne un singur centru de bacalaureat

În Dolj rămâne un singur centru de bacalaureat

Absolvenții de liceu care s-au înscris la cea de a doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an au susținut joi ultima probă scrisă, proba la alegere. Bacalaureatul continuă însă cu probele de evaluare a competențelor, care nu se vor mai derula în trei centre de examen, ci într-unul singur, organizat la Colegiul „Ștefan Odobleja“ din Craiova.

Ultima probă scrisă din sesiunea de a toamnă a examenului național de bacalaureat s-a desfășurat joi. Candidații au susținut examen la o disciplină la alegere din aria profilului și a specializării. În Dolj, absolvenții de liceu au optat pentru 14 discipline. Chiar dacă au avut posibilitatea să aleagă materia la care vor să fie evaluați, 190 de candidați din cei înscriși au renunțat să se mai prezinte. Conform datelor transmise de Inspectoratul Școlar Județean Dolj în cele trei centre de examen, organizate la Colegiul Național „Gheorghe Chițu“, la Colegiul Național „Nicolae Titulescu“ și la Colegiul „Ștefan Odobleja“ s-au mai prezentat 566 de candidați, din care 368 sunt din promoția actuală și 198 sunt din promoțiile anterioare. În ceea ce privește opțiunile lor, cei mai mulți, respectiv 169 candidați, au susținut examen la biologie vegetală și animală, alți 155 au optat pentru geografie, 137 au susținut proba la anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană și alți 69 de absolvenți de liceu au optat pentru logică, argumentare și comunicare. Cei mai puțini absolvenți de liceu au optat pentru chimie, informatică, filosofie, psihologie, fizică, sociologie.
Sesiunea de toamnă a examenului național de bacalaureat continuă cu probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Astăzi începe proba de evaluare a competențelor de comunicare în limba română, probă care se va derula și pe 27 august. În zilele de 29 și 30 august se va derula proba de evaluare a competențelor digitale, iar pe 30 și 31 august va fi proba de evaluare a competențelor de comunicare într-o limbă de circulație internațională. Spre deosebire de sesiunile anterioare, când aceste probe se susțineau la unitățile școlare la care candidații au absolvit studiile, în această toamnă evaluarea competențelor se va face într-un singur centru de examen, la Colegiul „Ștefan Odobleja“ din Craiova.
Primele rezultate ale acestei sesiuni se vor afișa pe 1 septembrie, până la ora 12.00, iar cei nemulțumiți de note vor putea depune contestații în intervalul orar 12.00-16.00. Rezultatele finale se vor afișa pe 6 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS