11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieSute de posturi didactice vor fi repartizate la sfârșitul lunii august

Sute de posturi didactice vor fi repartizate la sfârșitul lunii august

Ședințele publice pentru profesorii suplinitori se vor derula pe 28 și 29 august
Ședințele publice pentru profesorii suplinitori se vor derula pe 28 și 29 august

Candidații din județul Dolj care au reușit să ocupe posturi titularizabile se numără pe degete și anul acesta. În urma ședinței publice de repartizare s-au ocupat doar 11 din cele 36 de posturi vacante. Catedrele titularizabile care nu s-au ocupat vor fi transformate în posturi pe perioadă determinată. În prezent, la nivelul județului Dolj, pe perioadă determinată mai sunt disponibile și alte 860 de norme și fracțiuni de norme, care vor fi puse atât la dispoziția profesorilor titulari, cât și a profesorilor cu statut de suplinitor. Ședințele de repartizare vor avea loc la sfârșitul lunii august.
În urma concursului de titularizare de anul acesta s-au ocupat doar posturile din învățământul preșcolar, din învățământul primar, un post de psihopedagogie specială, precum și o parte din posturile de maiștri instructori. Cea mai mare medie de la titularizare a fost 10, înregistrată la învățământul primar, iar cea mai mică a fost obținută la maiștri instructori medicină generală de la Liceul „Charles Laugier“ din Craiova, fiind chiar media minimă de titularizare – 7. „Din cei 11 profesori care au ocupat posturi titularizabile, patru nu au examen de definitivat și vor avea contractele de muncă pe perioadă determinată, până când vor reuși să promoveze acest examen. În urma ședinței de repartizare a posturilor titularizabile au rămas neocupate foarte multe catedre de maiștri instructori, dar și multe posturi de muzică, care aparțin Liceului «Marin Sorescu», și acest lucru este din cauza faptului că nu am avut candidați care să obțină minimum media 7, sau au fost candidați care nu au susținut probele practice pentru posturile la care se cerea acest lucru“, a precizat Janina Vașcu, inspector școlar general adjunct. Posturile vacante care nu au fost ocupate vor fi transformate în posturi pe perioadă determinată.

Ședințele publice, pe 28 și 29 august

În prezent, pentru județul Dolj sunt disponibile 871 de norme și fracțiuni de normă vacante sau rezervate. Pe aceste posturi vor avea prioritate profesorii titulari care se pot detașa prin aprobarea Consiliului de Administrație al școlilor. Lista posturilor care vor rămâne disponibile după detașare va fi actualizată pe 25 august și va fi pusă și la dispoziția profesorilor cu statut de suplinitor, care vor fi repartizați în ședințele publice din 28 și 29 august. „Mai sunt în aplicație 871 de posturi, catedre sau fracțiuni de normă, din care 296 sunt catedre complete, pentru care vor opta mai întâi profesorii titulari în etapa de detașare din perioada 21-24 august. Această etapa de detașare aparține unităților de învățământ, care în funcție de interesul pe care îl au pentru orele sau catedrele disponibile solicită persoanelor pe care le vor un acord pentru a se detașa în unitatea școlară respectivă. În urma aprobării pe care o obțin în Consiliul de Administrație, comunică și inspectoratului școlar, în vederea emiterii deciziilor. Abia pe 25 august vom reactualiza lista pentru a vedea din aceste 871 de posturi și fracțiuni ce va mai rămâne pentru ședințele de repartizare din 28 și 29 august“, a mai precizat inspectorul școlar general adjunct Janina Vașcu. Posturi disponibile vor fi însă publicate și după data de 1 septembrie. „Se vor publica posturile directorilor și directorilor adjuncți care vor fi numiți pe funcții cu data de 1 septembrie, în urma concursului care s-a desfășurat, dar și posturile inspectorilor școlari fără concurs. De asemenea, intenționăm să organizăm ședințe publice și în luna septembrie pentru posturile care apar după începerea anului școlar“, a subliniat inspectorul școlar general adjunct Janina Vașcu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS