19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAIESEC Craiova a dat startul proiectului Discover

AIESEC Craiova a dat startul proiectului Discover

Proiectul Discover II destinat elevilor din ciclul primar  a început pe 19 ianuarie 2017 și se va desfășura pe durata a 6 săptămâni.

Cei 16 voluntari internaționali sosiți în Craiova din țări precum China, Brazilia, Sri Lanka, Indonezia le oferă copiilor o deschidere către alte culturi, o educație non-formală în vederea dezvoltării unor abilităti din sfera inteligenței emoționale, precum: comunicare, lucru în echipă, responsabilitate, conștientizarea propriilor calități, ca ulterior aceștia să se poată integra mai ușor în societate. Sesiunile au ca temă principală interacțiunea dintre participanți, dintre copii și voluntarii noștri, cunoașterea diverselor culturi și se fac, de asemenea, jocuri interactive ce le dezvoltă creativitatea. Participanții sunt elevii din ciclul primar ai liceului Carol I.

Totodată, proiectul Discover I destinat copiilor de la grădinițe a luat sfârșit iar Rohan, voluntarul internațional din India ne-a împărtășit ce a însemnat această experiență pentru el: „Nu cred că pot explica în cuvinte această experientă. Totul a fost nou și foarte frumos. Am avut ocazia să întâlnesc oameni minunați cu care am format prietenii pe viață; aceștia m-au ajutat întotdeauna la sesiunile cu copiii și mi-au împărtășit din experiența lor ca și membri AIESEC. A fost cea mai frumoasa experiență pe care am trăit-o și cu mare drag sper că voi avea ocazia de a mă reîntoarce în Craiova.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS