11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProfesori francezi la Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova

Profesori francezi la Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova

În această perioadă la Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova susţin cursuri de specialitate doi profesori invitaţi de la Universitatea Bourgogne din  Franţa.
Pofesorul Patrick Charlot, doctor honoris causa al Universităţii din Craiova, susţine cursul Philosophies et théories des droits de l’homme, iar pofesorul Philippe Icard susţine cursul Discriminations et vulnérabilités.
Activităţile se desfăşoară în cadrul programului de studii universitare de masterat, specializarea „Drepturile omului”, cu predare în limba franceză, în cadrul căruia vor susţine mai multe cursuri profesori invitaţi de la facultăţile de drept partenere din Franţa, Elveţia şi Spania.
De asemenea, în perioada 16-19 ianuarie 2017 este aşteptat pofesorul Gerhard Fiolka de la Universitatea Fribourg din Elveţia, care va susţine, cursul Droit international pénal.
Recent Universitatea din Craiova a sărbătorit 50 de ani de francofonie în Oltenia, iar Facultatea de Drept a oferit primul program de studii în limba franceză.
„Dezvoltarea ofertei educaţionale cu predare într-o limbă de circulaţie internaţională, în special, engleză sau franceză, este o prioritate pentru facultatea noastră” a declarat prof. univ. dr. Sevastian Cercel, decanul facultăţii.
Pentru anul universitar viitor, Facultatea de Drept pregăteşte un program de master, specializarea Dreptul afacerilor/ Business Law, cu predare în limba engleză. De asemenea, pentru studenţii străini din cadrul programului Erasmus+ sunt pregătite materiale didactice în limba engleză sau franceză.
„Mobilitatea studenţilor şi cadrelor didactice este importantă pentru dezvoltarea personală şi instituţională, iar Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova susţine constant această activitate” a declarat lect. univ. dr. Raluca Voinea, din cadrul departamenului de relaţii internaţionale al facultăţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS