9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieZiua porților deschise la Liceul Tehnologic Auto

Ziua porților deschise la Liceul Tehnologic Auto

Liceul Tehnologic Auto din Craiova își deschide astăzi larg porțile atât pentru elevii și cadrele didactice care își desfășoară activitatea în această instituție, cât și pentru cei care doresc să cunoască oferta educațională a școlii. În acest fel se serbează ziua liceului, vizitatorilor fiindu-le pregătit și un program festiv.

Cei care trec astăzi pragul Liceului Tehnologic Auto din Craiova se vor întâlni cu agenți economici care sprijină formarea profesională a elevilor și vor avea ocazia să viziteze atelierele unității de învățământ.
„Instituția noastră asigură pregătirea profesională a tinerilor absolvenți ai învățământului tehnologic în profilul tehnic, domeniile mecanică, electric și electronică-automatizări. Mai mult, la nivelul școlii se derulează o serie de proiecte Erasmus + ce vizează dezvoltarea competențelor profesionale ale elevilor cu parteneri din Cipru, Spania, Germania. De asemenea, cei care vor veni să ne viziteze se vor întâlni cu agenți economici care asigură pregătirea practică și care
ne-au sprijinit în modernizarea sălilor de clasă și a atelierelor“, a precizat Georgică Bercea, directorul Liceului Tehnologic Auto Craiova. De ziua liceului a fost pregătit și un program cu activități nonformale.
„De ziua liceului se derulează concursul de îndemânare automobilistică și legislație rutieră «Asul automobilului». Liceenii vor fi antrenați în competiții sportive de fotbal, baschet, tenis de masă. Totodată, cei pasionați de istorie pot participa și la Simpozionul interjudețean «9 mai în istoria românilor și a Europei». Va fi alături de noi și colonelul în rezervă Grigore Păsărin, președintele Asociației Naționale Cultul Eroilor – Filiala Dolj «Frații Buzești» Craiova“, a mai spus directorul unității școlare.

Liceu cu tradiție

Liceul Tehnologic Auto Craiova este continuatorul Institutului de fete „Costache Dima Popovici“, înființat în anul 1869 în localul de pe strada Mitropolit Firmilian, nr. 4. Între anii 1931-1949, instituția a funcționat sub denumirea de Școala de Menaj și pregătea eleve pentru specializările spălat, călcat, croitorie, ornamentație, bucătărie și țesătorie.
După 1949, școala și-a pierdut profilul devenind școala medie tehnică mixtă de drumuri și lucrări de artă, pentru ca în anul 1974 să primească denumirea de Grupul Școlar de Reparații Auto Craiova, titulatură cu care va funcționa până în anul școlar 1981-1982, când a devenit Liceul Industrial nr. 4.
În anul școlar 1993-1994, liceul a luat numele poetului craiovean Traian Demetrescu, iar în perioada 2004-2005 s-a mutat în actualul sediu de pe bulevardul Decebal, unde funcționează și în prezent cu denumirea de Liceul Tehnologic Auto.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS