14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieSute de profesori cer să plece din școli

Sute de profesori cer să plece din școli

Inspectorul școlar general adjunct Janina Vașcu a precizat că în județul Dolj au fost înregistrate 303 solicitări de pretransfer (FOTO: Claudiu Tudor)
Inspectorul școlar general adjunct Janina Vașcu a precizat că în județul Dolj au fost înregistrate 303 solicitări de pretransfer (FOTO: Claudiu Tudor)

Cadrele didactice care predau în mediul rural sau în alte județe și-au depus în această perioadă cereri de pretransfer în alte unități școlare, fiind înregistrate nu mai puțin de 303 solicitări. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dolj spune că cererea depășește oferta, iar transferul se va face numai pe baza acordului dat de unitățile școlare la care profesorii vor să se mute.

Profesorii titulari care predau în alte localități decât cele de domiciliu pot să depună cereri de pretransfer. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dolj spun că anul acesta sunt mai multe posturi vacante decât în anii anteriori, însă solicitările de pretransfer au depășit oferta. Pentru a reuși să se mute însă de la unitățile în care predau în prezent, cadrele didactice și-au depus cereri și pe alte discipline decât sunt titulare. „Anul acesta avem 303 dosare depuse de cadrele didactice. Avem însă și situații în care un cadru didactic și-a depus două-trei dosare, în funcție de specializările pe care le are pe diplomă. Pentru a se putea transfera un cadru didactic, trebuie să se încadreze în condițiile specifice afișate de unitatea școlară la care dorește să se mute. La unitățile unde nu există astfel de condiții, trebuie să se respecte articolul 54 din Metodologie. Posturile se vor acorda pe baza acordului sau acordului de principiu dat de unități școlare. Acord dau unitățile școlare care au posturi afișate cu cod în aplicația Titularizare 2016 de pe site-ul Ministerului Educației. Acord de principiu vor da unitățile școlare de unde doresc să plece cadrele didactice. Acesta se eliberează până pe data de 8 aprilie“, a precizat inspectorul școlar general adjunct Janina Vașcu.
Pentru a le elibera acordul sau acordul de principiu, unitățile școlare la care cadrele didactice solicită transferul trebuie să consulte punctajul obținut de acestea de la inspectoratul școlar. „Cadrele didactice care cer pretransferul au fost evaluate pe baza unei fișe care a punctat studiile, vechimea în învățământ, calificativele și activitatea la clasă din ultimii doi ani“, a mai precizat inspectorul școlar general adjunct Janina Vașcu. Repartizarea pe posturi a cadrelor didactice care cer pretransferul se va face în ședința publică din 22 aprilie. Din cele 303 cereri de pretransfer, 200 sunt făcute de cadre didactice din județul Dolj, iar restul de cadre didactice din București, dar și din județele Ilfov, Botoșani, Olt, Vâlcea, Galați, Brașov, Mehedinți, Vaslui, Prahova, Bacău, Călărași și Alba.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS