20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatie11.000 de liceeni din Dolj susţin simularea bacalaureatului

11.000 de liceeni din Dolj susţin simularea bacalaureatului

Elevii de liceu din toată ţara susţin astăzi simularea examenului de bacalaureat la limba şi literatura română. Testarea este scrisă şi, spre deosebire de anii anteriori, este dată pentru prima oară şi de elevii de clasa a XI-a.

În judeţul Dolj, aproximativ 11.000 de elevi sunt aşteptaţi în sălile de examen din 43 de licee. „La clasa a XI-a sunt înmatriculaţi 6.132 de liceeni, iar la clasa a XII-a sunt 5.040 de liceeni, care trebuie să fie prezenţi în clase, la ora 8.30. Subiectele sunt elaborate de Ministerul Educaţiei şi vor fi distribuite la ora 9.00, iar pentru rezolvarea lor, la fel ca la examen, liceenii vor avea la dispoziţie trei ore. Simularea se va finaliza la ora 12.00, iar la ora 13.00 lucrările vor fi transmise în centrele de evaluare. La nivelul Doljul au fost organizate cinci centre de evaluare în Craiova şi două în judeţ“, a declarat Alexandrina Năstase, inspector şcolar în cadrul ISJ Dolj.
Simularea primei probe scrise a bacalaureatului se va derula în condiţii de examen, ceea ce înseamnă că în corpul de clădire unde se află elevii care sunt evaluaţi nu se fac ore. „Unităţile de învăţământ care au doar un singur corp de clădire întrerup activitatea didactică pe durata simulării şi, la fel ca în cazul zilelor în care a nins, fiecare consiliu de administraţie va decide când şi cum se recuperează materia“, a mai declarat inspectorul şcolar Alexandrina Năstase.
Potrivit calendarului emis de Ministerul Educaţiei, evaluările vor continua şi în zilele următoare cu proba la matematică pentru cei de la profilurile real şi tehnologic, şi la istorie – pentru cei de la clasele de ştiinţe socio-umane. Ultima probă scrisă va fi pe 7 martie, la alegere în funcţie de profil şi specializare, iar rezultatele se vor afişa pe 14 martie. Notele nu vor fi trecute în catalog, dar pe baza lor profesorii de specialitate vor face un grafic de pregătire suplimentară la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ.
Carmen Rusan

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS