16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriZeci de târgujieni muncesc în folosul comunităţii

Zeci de târgujieni muncesc în folosul comunităţii

Zeci de cetăţeni din Târgu Jiu sunt obligaţi să efectueze muncă în folosul comunităţii pentru că nu îşi plătesc amenzile către bugetul local. Direcţia Publică de Venituri din cadrul Primăriei Târgu Jiu ocupă primele locuri în ţară raportat la încasări şi numărul de locuitori, în ceea ce priveşte numărul amenzilor rutiere, şi nu numai, transformate în muncă în folosul comunităţii. Dacă anul trecut peste 50 de cetăţeni au efectuat diferite activităţi de salubrizare în cartiere pentru Serviciul de Gospodărire Comunală, anul acesta, pe rolul instanţelor de judecată sunt aproape o sută de procese prin care poliţia încearcă să transforme amenzile în ore de muncă pentru municipalitate.

Fruntaşi la muncă în folosul comunităţii

Mariana Budulan, directoarea Direcţiei Publice de Venituri Târgu Jiu, a declarat că, dacă în anii trecuţi numărul celor care îşi achitau datoriile către bugetul de stat prin muncă în folosul comunităţii era foarte mic, în prezent, tot mai mulţi cetăţeni sunt puşi să desfăşoare diferite activităţi pentru oraş. „Conform legii, noi trebuie să întocmim toată documentaţia şi să o trimitem la poliţie. Numai poliţia poate deschide aceste procese pentru a transforma amenzile în muncă în folosul comunităţii. După ce obţin deciziile res-pective, ni le comunică nouă şi noi le trimitem la Serviciul de Gospodărire Comunală. În general, datornicii sunt trimişi să muncească în cartiere, în parcuri, la curăţenie şi ecologizări. Unora nici nu le displace activitatea respectivă, mai ales că nu li se mai cer bani şi nici nu au cu ce să achite datoriile. Suntem printre primele direcţii din ţară la amenzi transformate în muncă în folosul comunităţii. Avem de recuperat amenzi de cinci milioane de lei, din care trei milioane de lei sunt numai amezi rutiere, iar restul la Legea nr. 61 sau amenzi date de primărie“, a menţionat Mariana Budulan.  

Încă se acordă bonificaţia 

Cetăţenii din Târgu Jiu pot beneficia până pe 31 martie de bonificaţia de 10% la plata impozitului pe maşini, clădiri şi terenuri. Până în prezent, Direcţia Publică de Venituri a încasat de la populaţie şi firme 7,3 milioane de lei, dintr-un total de 25 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS