21.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPrimele telefoane cu două feţe, în România

Primele telefoane cu două feţe, în România

Compania WND Telecom Distribution a lansat săptămâna trecută primele două modele de telefoane GSM cu două feţe. Acest concept este unic în lume şi se adresează celor ce caută un telefon GSM dual sim cu capacitatea de a modifica separat setările fiecărui sim pe fiecare faţă.

Mobilele produse de WND Telecom sunt singurele telefoane cu două feţe, două tastaturi, două ecrane şi două sim-uri, fiind practic două telefoane spate în spate. Pe lângă aceste dotări care diferenţiază fundamental brandul WND Telecom, telefoanele mobile beneficiază de toate facilităţile clasice, precum cameră de doi megapixeli, card de memorie micro SD, tehnologie Wap&Push, bluetooth, Mp3 şi Mpeg4, sunete polifonice, baterie externă de rezervă.

„Este o noutate absolută pentru piaţa din România şi chiar pentru cea europeană. România este una dintre cele mai dinamice pieţe în ceea ce priveşte telefonia mobilă. Vom lansa în această lună primele două modele, WND DUO 2100 şi WND DUO 2200, urmând ca la începutul lui decembrie să aducem pe piaţă încă două tipuri de telefoane, dintre care unul, WND Duo 2300, se va adresa în special clienţilor ce ţin la imaginea personală şi doresc un produs de lux“, a afirmat Mihail Teodor Purcărea, directorul general al WND Telecom Distribution.

„Una dintre versiunile telefonului WND DUO 2200, cu două feţe şi două sim-uri, uşor de utilizat, fuzionează perfect cele două aspecte ale vieţii femeii moderne, şi anume viaţa de business şi cea privată. Însuşi coloristica feţelor acestui model de telefon, argintie şi roz, ne duce cu gândul la mediul rece al afacerilor, respectiv la viaţa roz, privată“, a adăugat Maria-Raluca Pascu, directorul de marketing şi PR al WND Telecom Distribution.

 

ANC vrea scăderea tarifelor la telefonia mobilă

 

Autoritatea Naţională de Comunicaţii (ANC) a propus joi, 20 noiembrie, impunerea de obligaţii de orientare de costuri în sarcina tuturor celor cinci operatori de telefonie mobilă, respectiv reducerea tarifelor de interconectare, ceea ce ar duce la o scădere a facturilor în următorii trei ani.

Potrivit preşedintelui ANC, Liviu Nistoran, tarifele de interconectare ale operatorilor de telefonie mobilă Orange şi Vodafone vor scădea de la 1 ianuarie 2009 de la 6,4 eurocenţi la 5,03 eurocenţi. În paralel, Cosmote, Telemobil şi RCS&RDS îşi vor menţine tarifele neschimbate la 1 ianuarie 2009, dar din luna februarie a anului 2009, tarifele acestora se vor reduce la 6,4 eurocenţi pentru Cosmote şi Telemobil şi 7,21 eurocenţi pentru RCS&RDS.

„Vodafone România şi Orange România au peste 1,1 miliarde de euro la un loc, într-o piaţă de 4,7 miliarde de euro, şi înţeleg că sunt supăraţi. Le înţeleg poziţia şi sunt normale asemenea reacţii din partea unor operatori economici, dar scăderea nu va fi mare, doar de câteva procente, şi nu îi va afecta foarte mult. Dorinţa mea este să utilizăm această scădere a tarifelor ca pe o oportunitate de a susţine competiţia“, a declarat Nistoran.

Vodafone şi Orange au respins în aceeaşi zi propunerea Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii privind scăderea tarifelelor de interconectare şi au pus sub semnul întrebării statutul ANC de arbitru independent, corect şi nepărtinitor al pieţei de telecomunicaţii din România. „Apreciem că declaraţiile preşedintelui ANC, potrivit cărora tarifele pentru serviciile mobile vor scădea cu 25-30% în următorii trei ani, ca urmare a diminuării taxelor de interconectare, nu au nici un fundament de business şi reprezintă doar un demers personal de imagine“, au declarat reprezentanţii operatorilor mobili.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII