18.3 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSalvaţi-l pe Iustin!

Salvaţi-l pe Iustin!

Una dintre cele mai nemiloase boli i-a trunchiat mişeleşte tinereţea. La doar 22 de ani, Iustin Ştiucă a ajuns pe patul spitalului având leucemie acută promielacitară. Şansa lui la viaţă este un transplant de măduvă, dar pentru acest lucru are nevoie de o sumă mare de bani.

Iustin Ştiucă are 22 de ani şi este profesor de religie şi student în anul III la Facultatea de Teologie din Craiova. S-a născut şi a crescut în satul Piscuri, comuna Plopşoru din Gorj, a urmat seminarul teologic din Craiova, iar apoi facultatea. Iustin a aflat de cumplita boală la începutul acestei luni. „A început cu dureri de spate, de coloană, stări de oboseală, dar Iustin nu ne-a spus de la început. Ne iubeşte foarte mult şi nu voia să ne facem griji pentru el. Pe 3 martie le-a arătat colegilor de la unitatea şcolară unde predă cum îi apar pe piele echimoze la simpla atingere. A doua zi am plecat la Bucureşti, unde am aflat că suferă de leucemie. Vestea a picat ca un trăsnet asupra noastră. De atunci ne rugăm la Dumnezeu să îl ajute pe Iustin să treacă peste această încercare“, a povestit, plângând, Petre Ştiucă, tatăl lui Iustin.

Sub tratament cu citostatice

Părinţii şi sora lui Iustin fac tot posibilul să strângă banii necesari intervenţiei chirurgicale care i-ar putea salva viaţa. La începutul acestei luni, Iustin a fost internat la Institutul Clinic Fundeni, din cadrul Spitalului Militar din Bucureşti: „Aici am găsit oameni minunaţi, care ne-au ajutat şi cărora le mulţumesc. Iustin este sub tratament cu citostatice şi cu alt medicament, pe care l-am găsit foarte greu pentru că în România nu se mai fabrică şi l-am luat din Grecia. Se numeşte Vesanoid şi este un înlocuitor pentru Diamalin. Acest medicament împiedică răspândirea bolii şi pregăteşte corpul pentru transplant“, a mai spus tatăl lui Iustin. În aceeaşi unitate medicală unde se află Iustin sunt internaţi şi alţi tineri. Impresionat de suferinţa lor şi văzând că în spital nu există medicamente, Petre Ştiucă va comanda Vesanoid şi pentru alţi pacienţi.
Unchiul lui Iustin, Constantin Ştiucă, este preot în satul Piscuri. Acesta a rămas impresionat de consătenii săi, care au strâns bani pentru Iustin: „Toţi au plâns când au aflat de boala lui Iustin. Este un băiat bun, care mergea la biserică de când era mic. Mi se rupe sufletul când mă gândesc la suferinţa lui. Poate Dumnezeu îl încearcă prin boala asta. Toţi ne rugăm pentru Iustin“, a spus preotul Ştiucă.

Un tânăr plin de vise

Profesorul de religie Iustin Ştiucă iubeşte copiii şi a încercat să îi înveţe cât mai multe lucruri şi să îi apropie de credinţă şi de Dumnezeu. Iustin este un tânăr care nici acum, când trece prin cea mai grea încercare din viaţa sa, nu şi-a pierdut credinţa. De pe patul spitalului, i-a cerut tatălui său să îi aducă o icoană cu Maica Domnului: „Are cu el icoane pentru că nu şi-a pierdut credinţa. Acum îi voi duce icoana cu Maica Domnului. Iustin este un copil plin de vise: abia aştepta să termine Facultatea de Teologie ca să se facă preot şi să-şi întemeieze o familie. Iubeşte copiii, îi place să citească, să înveţe, să joace fotbal, să se plimbe. Poate aşa a rânduit Dumnezeu, să se îmbolnăvească dintr-odată. Îmi doresc numai să se facă bine. Transplantul de măduvă este soluţia. Ne trebuie 150.000 de euro. În luna mai suntem programaţi la o clinică din Irlanda. Până atunci ne interesăm să vedem unde am mai putea face transplantul“, a spus Petre Ştiucă.

Donaţii (Raiffeisen Bank)

EURO: RO19RZBR0000060011461183
LEI: RO56RZBR0000060006464047
Conturile sunt deschise pe numele Ştiucă Petre
Chiar dacă viaţa este nedreaptă, unele lucruri pot fi îndreptate. Un om are nevoie de voi, ceilalţi oameni!

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU