9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Naţionala revine la Craiova
Înaintea startului în preliminariile Euro 2012, naţionala de fotbal a României va susţine două partide amicale în compania reprezentativelor Poloniei şi Israelului. Primul amical, cel cu Polonia, se va disputa pe 14 noiembrie 2009, în deplasare, în timp ce partida cu Israelul este programată pe 3 martie 2010, la Craiova. Ultimul meci în Bănie al naţionalei tricolore s-a disputat pe 4 septembrie 2004, când România a învins, cu 2-1, selecţionata Macedoniei, în preliminariile CM 2006. Surse din cadrul FRF au informat că oficialii forului fotbalistic din România au încercat să stabilească meciuri de verificare cu Suedia şi cu Bulgaria, dar au fost refuzaţi. Partida România – Insulele Feroe, contând pentru ultima etapă a preliminariilor Cupei Mondiale din 2010, Grupa a 7-a, se va disputa la Piatra Neamţ, federaţia din Feroe dându-şi acceptul pentru mutarea meciului, care era programat iniţial la Bucureşti. Duelul dintre România şi Insulele Feroe se va disputa pe 14 octombrie, de la ora 21.00, pe stadionul „Ceahlăul“.
Daniel BISTRICEANU

Kapitanis ne arbitrează cu sârbii
Meciul dintre Serbia şi România din preliminariile CM 2010 va fi arbitrat de o brigadă din Cipru, care îl va avea la centru pe Costas Kapitanis (45 de ani, purtător al ecusonului FIFA din 1996). Acesta va fi ajutat la cele două tuşe de asistenţii Andreas Xanthou (45 de ani, arbitru FIFA din 1998) şi Michael Sotiriou (36 de ani, arbitru FIFA din 2004). Arbitru de rezervă va fi Stelios Trifonos (38 de ani, arbitru FIFA din 2005). Partida dintre Serbia şi România din preliminariile CM din Africa de Sud se va disputa pe 10 octombrie, de la ora 21.30, la Belgrad.
Daniel BISTRICEANU

Bilete ieftine la Urziceni, în Ligă
Preţurile biletelor la meciul Unirii Urziceni cu VfB Stuttgart, din Grupa G a Ligii Campionilor, sunt cuprinse între 20 şi 150 de lei, a anunţat clubul ialomiţean, care îşi va disputa partidele considerate pe teren propriu pe stadionul „Steaua“. Biletele de la peluze costă 20 de lei, cele de la tribuna a II-a – 30 de lei, în timp ce tichetele de la tribuna I pot fi achiziţionate cu 50 de lei. La tribuna 0 se poate intra în schimbul a 100 de lei, în timp ce un loc la fotolii costă 150 de lei. Biletele pentru acest meci vor fi vândute începând de vineri la casele stadionului „Steaua“, iar o zi mai târziu şi la casele stadionului „Tineretului“, din Urziceni. Meciul Unirea Urziceni – VfB Stuttgart, din Grupa G a Ligii Campionilor, se va juca marţi, de la ora 21.45, pe stadionul „Steaua“. În paralel cu biletele pentru jocul cu VfB Stuttgart, clubul Unirea Urziceni va pune în vânzare şi tichetele pentru partidele cu Glasgow Rangers (4 noiembrie 2009) şi FC Sevilla (24 noiembrie 2009), pe care elevii lui Dan Petrescu le vor disputa tot pe stadionul „Steaua“. Preţurile biletelor sunt aceleaşi pentru toate cele trei partide.
Ionuţ NICA

Ianu a marcat pentru Lucerna
FC Lucerna, echipa la care evoluează Cristian Ianu, a fost învinsă pe teren propriu de formaţia FC Sion, scor 2-1, într-o partidă din etapa a 10-a a campionatului elveţian, iar atacantul român a marcat singurul gol al gazdelor. Cristian Ianu a fost integralist şi a reuşit să marcheze în minutul 51, el primind şi un cartonaş galben pe finalul partidei. Golurile victoriei pentru FC Sion au fost reuşite de Marin (‘13) şi Dominguez (‘67). În urma acestui rezultat, FC Lucerna a rămas pe locul al treilea în campionatul Elveţiei, cu 16 puncte, în timp ce lider este Young Boys Berna, cu 25 de puncte.
Ionuţ NICA

Luca Toni, retrogradat de  Bayern
Internaţionalul italian al lui Bayern München, Luca Toni, care în acest debut de sezon s-a confruntat cu probleme medicale, va evolua, duminică, pentru a doua oară la rând în echipa rezervelor grupării bavareze, potrivit tehnicianului vicecampioanei Germaniei, Louis van Gaal. Atacantul, de 32 de ani, este anunţat titular în meciul pe care a doua echipă a lui Bayern îl va susţine duminică, pe teren propriu, cu Erzgebirge Aue, în etapa a 11-a din liga a treia germană. Fostul golgheter al bavarezilor s-a refăcut de curând în urma accidentării pe care a suferit-o în vară la tendonul lui Ahile şi nu a bifat nici o prezenţă în noua stagiune din Bundesliga. În schimb, Toni a jucat vinerea trecută, pentru rezervele lui Bayern, primul său meci oficial din actualul sezon, iar marţi a bifat 30 de minute în Cupa Germaniei. Ulterior, internaţionalul italian a anunţat că se simte pregătit să îmbrace din nou tricoul lui Bayern, spunând chiar că este mai în formă decât unii dintre coechipierii săi. Cu toate acestea, Van Gaal a afirmat că Toni mai are nevoie de timp pentru a se obişnui cu ritmul meciurilor oficiale şi l-a trimis pe acesta la echipa a doua a clubului.
Ionuţ NICA

Maradona nu demisionează
Diego Maradona, selecţionerul echipei naţionale a Argentinei, a declarat că vrea să rămână la prima reprezentativă cel puţin până în 2011, când îi expiră actuala înţelegere cu federaţia de la Buenos Aires. „Mai am contract până în 2011. Nu pot să vorbesc despre speculaţii pentru că nu am fost în ţară. Am făcut ceea ce trebuia, apoi m-am ocupat de sănătatea mea“, a spus Maradona. Fosta glorie a fotbalului argentinian a stat mai multe zile în staţiunea Merano, unde a urmat o cură de refacere, fiind plecat din Buenos Aires la câteva zile după ce Argentina a suferit a patra înfrângere în preliminariile CM 2010. „Ultimul lucru pe care l-aş suporta ar fi să mi se impună ceva. Nu am acceptat acest lucru nici la 15 ani, iar acum am 48. Eu sunt singurul care voi lua deciziile în privinţa jucătorilor“, a adăugat Maradona. Argentina va întâlni Peru, deja eliminată, pe 10 octombrie, iar patru zile mai târziu va juca împotriva Uruguayului.
Ionuţ NICA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS