23.2 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalCrăciun de poveste la Palatul Împăratului Roşu

Crăciun de poveste la Palatul Împăratului Roşu

Micuţii balerini ai clubului „Primavera“, dar şi balerinii solişti ai Teatrului Liric „Elena Teodorini“ şi-au dat întâlnire ieri-dimineaţă la Palatul Împăratului Roşu, în aşteptarea Crăciunului.

Mare sărbătoare mare la Palatul Împăratului Roşu, care şi-a chemat prietenii pentru a-l aştepta împreună pe Moş Crăciun, într-un spectacol sub genericul „Vine Crăciunul“. Steluţele de nea, de fapt cele mai mici balerine care au deprins primii paşi de balet la clubul „Primavera“, sub atenta supraveghere a solistei Teatrului Liric „Elena Teodorini“, Ionela Truşcă, s-au prins în dans. Nu au lipsit de la marea petrecere de la palat nici crăciuniţele, zânele bune, crăiasa zăpezii, dar nici regina fulgilor de nea.

Într-un ameţitor şi frumos dans, Zânele Zăpezii au fost primele care au adus în palat minunile Crăciunului. Veselia naturii, bucuria sărbătorii care bate la uşă a fost adusă de crăciuniţe, invitate şi conduse în paşi de balet de mai marile zâne. Coborâte din cer, steluţele de nea, însoţite de regina zăpezii, Ioana Lucia Ghivercea, talentata balerină de numai opt ani care va reprezenta România la Campionatului mondial de balet pentru copii din America, s-au prins într-un dans, care a bucurat ochii şi sufletul. Şi pentru că Împăratul Roşu nu i-a uitat de pe lista invitaţilor nici pe balerinii solişti ai Teatrului Liric: Ionela Truşcă, Floriana Ion, Violeta Ticu, Andreea Pretorian, Nicu Popa, Laurenţiu Nicu şi Radu Alexandru, spectacolul a fost completat cu momente coregrafice celebre, ai căror protagonişti au fost experimentaţii artişti.

Conduşi în mirajul sărbătorii Crăciunului de către balerinii de azi şi de mâine, spectatorul, invitat de seamă la marea sărbătoare de la palat, s-a lăsat purtat spre lumi de basm. Şi pentru că nimic nu ar fi fost posibil fără coregrafiile lui Emil Brateş, Ionela Truşcă şi Laurenţiu Nicu, invitaţii lui Roşu Împărat i-au răsplătit cu aplauze. Ca un omagiu adus bucuriei Crăciunului şi flăcării vii a speranţei din sufletul copiilor, după o coregrafie semnată de Emilian Belcin, micuţa Ioana Lucia Ghivercea a încheiat seria momentelor artisttice purtând semnătura balerinilor de la „Primavera“ şi a balerinilor solişti ai Liricului craiovean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS