32.8 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalISPA operează Craiova

ISPA operează Craiova

Reţeaua de alimentare cu apă potabilă a Craiovei va suferi, în următorii doi ani, modificări substanţiale, conform proiectului european ISPA. Joi au început lucrările de înlocuire a vechilor conducte din cartierul Brestei, urmând ca până în aprilie 2010 să fie reabilitate tronsoane stradale în lungime de 41 de kilometri, în majoritatea cartierelor din Bănie. Investiţia totală se ridică la 19,74 milioane de euro şi este susţinută în proporţie de 75% de Uniunea Europeană, prin programul ISPA, municipalitatea participând cu 25%. În obiectiv mai sunt incluse reabilitarea a circa şapte kilometri de reţea primară, înlocuirea a 147 de vane, a mai multor hidranţi şi reabilitarea pompelor de la Şimnic şi a opt dintre rezervoarele de apă de 5.000 şi 10.000 de metri cubi.
Primarul Craiovei, Antonie Solomon, spune că aceasta este cea mai importantă investiţie în reţeaua de alimentare cu apă a oraşului de până acum. „Sunt atâtea lucrări încât mă şi tem că nu se vor termina la timp! Dar Hidroconstrucţia (executantul – n.r.) m-a asigurat că nu vor fi probleme. Odată şi-odată trebuia făcute“, a declarat Antonie Solomon.
În paralel cu ISPA, municipalitatea a mai dezvoltat în acest an, pe cont propriu, investiţii în alimentarea cu apă în cartierele Plaiul Vulcăneşti şi Făcăi şi are în lucru licitaţia pentru amenajarea unei reţele în Şimnicu de Jos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII