13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOmul cel mai norocos

Omul cel mai norocos

Multi il considera pe Catalin Nicola cel mai norocos om din cartier. Tânarul lucreaza de noua ani ca fochist la Regia de Termoficare din Craiova. El trebuia sa intre de serviciu la Punctul Termic nr.3 din Lapus pe 26 ianuarie, chiar in dimineata exploziei. Când a ajuns la serviciu insa, centrala in care lucra se transformase intr-un munte de moloz.


„Când am vazut dezastrul, am inceput sa plâng“


„Eu trebuia sa intru de serviciu la ora 7.00, chiar in ziua in care s-a petrecut tragedia. Pe la cinci si un sfert ma trezisem deja, cu gândul sa ma pregatesc de serviciu. Am primit un telefon de la matusa mea, care mi-a spus ca a explodat centrala. N-am crezut-o. Ba chiar mi-a venit sa râd si i-am spus: «N-are ce sa explodeze, ca nu merge pe gaze». Dar matusa mea a insistat, asa ca m-am imbracat repede si am plecat din Valea Rosie, de unde stateam, catre serviciu. Când am ajuns si am vazut dezastrul, am inceput sa plâng“, povesteste Catalin Nicola.


Tânarul a aflat mai intâi ce se intâmplase cu Danut Ibinceanu, colegul lui de la Regia de Termoficare pe care urma sa-l schimbe la serviciu peste doar o ora si jumatate. Oamenii din zona i-au povestit cum, dupa explozie, Ibinceanu a reusit sa iasa dintre darâmaturi cu hainele smulse de suflul deflagratiei, având pe el doar gulerul camasii, o manseta si cureaua, cu aproape tot corpul acoperit de arsuri grave. Tipând de durere, a intrat in blocul U 1, unde o femeie l-a invelit intr-o patura, inainte de a fi dus la spital. Catalin Nicola a vazut apoi cum pompierii au scos de sub darâmaturi corpul neinsufletit al Doinitei Trica. „Nu mai stiam ce sa zic. Plângeam si nu mai puteam sa ma opresc“, isi aminteste Catalin Nicola.


Apartamentul familiei Trica


Cu câteva luni in urma, Catalin Nicola s-a mutat si mai aproape de locul de munca. Locuieste acum chiar in apartamentul familiei Trica, de la etajul IV al blocului vecin cu punctul termic. Sotul Doinitei Trica si copilul lor s-au mutat intr-un apartament din cartierul Vasile Conta, primit cadou din partea unor oameni de afaceri care au incercat sa le mai aline astfel suferinta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS