9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriiQuest Craiova a sărbătorit un an de existență

iQuest Craiova a sărbătorit un an de existență

O importantă companie IT pe plan internațional cu sediul central în Germania și care are subsidiare și în România a sărbătorit un an de existență la Craiova, alături de însemnați șefi ai companiei la nivel european. Vestea cea mai bună este că anul viitor au loc angajări la biroul din Craiova al iQuest.

iQuest Craiova, parte a grupului internațional iQuest Group, a sărbătorit ieri, la Hotelul Golden House din Bănie, un an de existență pe meleaguri doljene și a organizat o conferință adresată celor din oraș care au dorit să afle despre cine este și ce face compania. La eveniment au luat parte câțiva dintre cei mai importanți reprezentanți din Europa ai companiei specializate pe soluții software, dar și programatori importanți, care au făcut carieră lucrând ani buni la iQuest. La conferința și petrecerea dedicate angajaților iQuest de la Craiova au fost prezenți Jurgen Samuel, directorul executiv (CEO) al iQuest Group, Octav Chicinaș, directorul tehnic al grupului pe Europa, care a activat în Cluj o perioadă, apoi a plecat în Suedia și între timp a devenit unul dintre cei mai importanți lideri din Europa ai iQuest Group. Au mai fost prezenți la întâlnirea de la Craiova și alți specialiști software din grupul iQuest, care le-au împărtășit angajaților și altor invitați din experiența lor ca programatori de top.

În prezența unui public numeros, format din specialiști IT, studenți și alte „creiere“ din acest sector de activitate, managerul iQuest Craiova, Dan Tușaliu, a precizat: „Cred că suntem prima companie care abordează o astfel de apropiere față de comunitatea IT din Craiova“. La rândul său, CEO-ul companiei, Jurgen Samuel, venit din Germania pentru această conferință, a transmis auditoriului care sunt cele mai importante instrumente, pe care le-a numit „roți care compun ADN-ul iQuest“: colaborare, calitate și succes.

Evenimentul s-a încheiat cu o petrecere pentru angajații craioveni și pentru invitații lor – „minți curioase“, care au dorit să afle ce face iQuest în lume și cum procedează la crearea de soluții IT pentru diverse companii.

Angajări în Craiova în 2015

Filiala locală a companiei specializate pe IT a luat ființă în 2013. În prezent, iQuest Craiova are 25 de angajați, dar planurile de extindere a companiei vizează și dezvoltarea filialei din Bănie. „iQuest crește în permanență numărul de angajați, în funcție de proiectele companiei și de oamenii talentați pe care îi găsim. De regulă, creșterea de business și de personal a iQuest este de 20-25% pe an. În Craiova, în perioada 2014-2015, această creștere va fi mult mai mare de atât“, a precizat Georgiana Iancu, specialistul în comunicare al iQuest Group România.

Directorul iQuest Craiova, Dan Tușaliu, a fost primul angajat al firmei, în 2013. El a pornit la drum în urmă cu un an și și-a recrutat prima echipă de lucru. A angajat, în primă fază, șase oameni, apoi numărul de specialiști IT care lucrează alături de Dan Tușaliu a crescut la 25.

„În 2015, va fi o creștere de personal la iQuest Craiova cu mai mult de 50%, dacă ne raportăm la numărul actual de salariați. Biroul din Craiova al iQuest se ocupă de aplicații pentru clienții din afara României și, într-o măsură mai mică, de clienți din interiorul țării, dar și de produsele proprii iQuest. Noi nu suntem o firmă de outsourcing, ci suntem o companie care creează soluții, aplicații pentru clienți“, a declarat, pentru GdS, Dan Tușaliu, care a adăugat că, pe viitor, creșterea în IT se va concentra pe birouri locale mai mici, cum este cel de la Craiova.

Cine este iQuest Group

Fondată în 1998 și cu sediul central în Germania, la Frankfurt, compania iQuest are mai multe birouri europene cu echipe locale din Germania, Suedia și România (la Cluj, Brașov, Sibiu, București, Craiova) și are aproximativ 600 de persoane angajate în toate statele în care este prezentă.
iQuest a furnizat soluții software personalizate pentru multe dintre cele mai mari companii din Europa, în principal în Germania, Elveția, Marea Britanie și Scandinavia. Compania de IT se axează pe servicii specializate, ce includ software și produse de inginerie, servicii „de gestionare a informațiilor de afaceri, managementul proceselor de afaceri, e-commerce și de asigurare a calității software și testare“, potrivit datelor publicate pe site-ul firmei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS