19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriJudeţul Mehedinţi are cele mai puţine spitale din Oltenia

Judeţul Mehedinţi are cele mai puţine spitale din Oltenia

Deşi, pe lista completă a spitalelor clasificate din Oltenia, Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin a obţinut o încadrare foarte bună, III cu plan de conformare, Mehedinţiul este judeţul din regiune cu cele mai puţine unităţi spitaliceşti.
Ministerul Sănătăţii a in­clus Spitalul Jude­ţean de Urgenţă din Severin în categoria a III-a cu plan de confor­mare, iar Spitalul General CF Dro­beta Turnu Severin, Spita­lul Mu­ni­cipal din Orşova şi Spi­talul Oră­şenesc Baia de Aramă sunt încadrate în categoria a IV-a cu plan de conformare.
Pen­tru a ră­mâne definitivă aceas­tă clasi­ficare, toate unită­ţile sanitare de pe raza jude­ţului trebuie să fina­lizeze o serie de obiective pen­tru a nu fi declasificate.
„Toa­­te spitalele din Mehedinţi au fost clasificate provizoriu cu plan de conformare. Acest lu­cru în­seamnă că şi-au stabilit o serie de obiective pe care tre­buie să le re­zolve până la 31 decembrie 2011. Dacă nu se re­zolvă aceste aspecte propuse, spi­talele vor fi de­clasificate înce­pând cu 1 ia­nuarie 2012“, a declarat Ro­maniţa Ionovici, di­rector adjunct al Direcţiei de Să­nătate Publică.
În urma aces­tor clasificări, uni­tăţile spi­ta­liceşti vor primi bani, în func­ţie de categoria în care au fost încadrate, iar dacă nu îşi vor duce la realizare obiectivele, nu numai că vor fi scoase de pe lista Ministerului Sănătăţii, ci vor pierde şi banii.
În zona Olteniei, judeţul Mehedinţi are cele mai puţine spitale, şase la număr, dar după ce spitalele din Strehaia şi Vânju Mare au fost închise şi sunt încă în situaţie incertă, se poate considera că există doar patru care funcţionează, dintre care doar unul la categoria a III-a, şi acela cu plan de orga­nizare.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS