19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlguţa a frânt inima PNL

Olguţa a frânt inima PNL

http://www.youtube.com/watch?v=kCvjTvl1h3E

Coaliţia PSD – UNPR – PPDD a demis omul PNL de la Pieţe şi Târguri SRL, numindu-şi propriul director. PNL tace, încasează şi prestează.

S-a aprins beculeţul în patul conjugal PSD – PNL. Nesuportând tensiunea unei confruntări pe lumină, liberalii au ales să-şi consume relaţia discret, băgând capul sub plapumă. Social-democraţii sunt deocamdată beneficiarii prestaţiei aleşilor PNL, care sunt convinşi că cel mai deştept cedează. Fitilul a fost însă aprins. A început să ardă în urmă cu o săptămână, când municipalitatea a hotărât să-l mazilească pe Cătălin Resceanu (PNL), directorul SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL. Oficial, mandatul lui Resceanu încetează în baza art. 27 lit. b şi c, coroborat cu art. 32 alin. 1 din contractul de mandat. Pe scurt, managerului i se reproşează că nu a întocmit un raport de activitate cu privire la îndeplinirea obiectivelor, criteriilor şi indicatorilor de performanţă în termen de 15 zile lucrătoare de la depunerea situaţiilor financiare anuale. Neoficial, PSD a pândit momentul să-şi pună propriul director la Pieţe şi Târguri SRL, profitând de scandalurile declanşate de Cătălin Resceanu, în special cel privind Târgul Municipal de pe str. Caracal, reflectat pe larg în GdS. Consilierii municipali s-au contrat pe tema destituirii managerului Resceanu în şedinţa extraordinară de ieri a Consiliului Local (CL) Craiova.
„Au fost mai multe chestiuni avute în vedere, atât cu privire la obligaţiile prevăzute de lege în raport cu anumite termene, cât şi pe fondul activităţii desfăşurate“, a subliniat Bianca Predescu, consilier PSD. Consilierul PDL Dan Cherciu a criticat găselniţa prin care consilierii au decis să-l debarce pe Cătălin Resceanu, evitând să discute adevăratele probleme.
„Sunt probleme la Pieţe şi Târguri SRL, care au fost reflectate şi în presă. Acesta poate fi, într-adevăr, un mandat de revocat. Şi atunci ar fi fost foarte bine dacă executivul venea cu o motivaţie concretă: care sunt lucrurile greşite, abuzurile pe care le-a comis actuala conducere, şi atunci sigur votam toţi voioşi demiterea. Suntem puşi în faţa unei cu totul alte modalităţi de încetare a mandatului, lucru cu care eu nu pot fi de acord“, a spus DanCherciu.

Liberalii, curajoşi la votul anonim

Viceprimarul Cristina Calangiu, şeful PNL Craiova, a ţinut să facă o declaraţie politică în legătură cu subiectul în cauză. „Trebuie să justific votul pe care PNL îl va da astăzi vizavi de acest punct şi de următorul, de numire a unei persoane de care consilierii au luat la cunoştinţă ieri, ca punct peste ordinea de zi. Acest post revenea, conform înţelegerilor de drept, la PNL. Motivele au fost explicate, dar mai mult la nivel de discuţii informale, şi niciodată nu am reuşit să ne întâlnim cu colegii de la PSD pentru a avea o discuţie clară pe acest subiect şi despre subiectul numirii eventuale a unui alt manager la Pieţe şi Târguri SRL. Nu ne cramponăm de un post. Nu asta este problema. Este un moment de tensiune clar în rândul USL, motiv pentru care o să ne abţinem de la ambele voturi“, a afirmat viceprimarul. În mod ironic, singurul care a votat împotriva demiterii lui Resceanu a fost consilierul PDL Dan Cherciu. Managerul a fost destituit cu 19 voturi în favoarea proiectului de hotărâre şi şapte abţineri din partea consilierilor PNL. Trebuie spus că proiectul nu a primit avizul favorabil al Comisiei juridice din CL Craiova, votul fiind 3-3. Noul director propus de PSD este Claudiu Neagoe, până în prezent director tehnic la SC Pieţe şi Târguri SRL. Deşi Cristina Calangiu anunţase deja că aleşii PNL se vor abţine la ambele proiecte de hotărâre, la numirea noului manager, desemnat prin vot secret, consilierii liberali au devenit brusc curajoşi şi au votat împotrivă. Au fost numărate 17 voturi favorabile pentru numirea lui Claudiu Neagoe, opt împotrivă, iar două buletine au fost anulate pentru absenţe. „Am făcut un pas înapoi strategic, pentru a nu ieşi cu scandal. Suntem prea mici pentru războiul ăsta“, se plângea un consilier liberal. Situaţia USL a fost foarte bine caracterizată de consilierul PNL Emil Ştefârţă, care a ţinut să le spună celor prezenţi un banc despre canibali. „Şedinţă de analiză la canibali, în care se punea în discuţie activitatea unui coleg. La ieşire, unul dintre participanţi zice, scobindu-se între dinţi: «A avut şi părţile lui bune tovarăşul!»“.

PNL a votat omul PSD la Termo

CL Craiova l-a înlocuit în funcţie şi pe Nicolae Degeratu, directorul SC Termo Craiova SRL, care şi-a dat demisia la 1 noiembrie. În locul său a fost numit Mihail Neaţu, consilier judeţean PSD, care a obţinut voturile a 23 din cei 27 de consilieri. Practic, PNL a susţinut numirea social-democratului la conducerea Termo Craiova SRL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS