14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalIluminat pe lângă pasaj

Iluminat pe lângă pasaj

Primăria Craiova a semnat, în sfârşit, contractul cu firma care va face iluminatul bretelelor de pe lângă pasajul suprateran din centrul municipiului. Reamintim că pasajul din Valea Vlăicii a fost dat în folosinţă în vara acestui an, dar fără iluminat public pe bretelele adiacente, deoarece în proiectul iniţial „specialiştii“ municipalităţii… uitaseră să stipuleze că e nevoie de lumină pe străzile care trec pe lângă pasaj. A fost nevoie de o nouă licitaţie, pentru găsirea unei firme care să facă acest sistem de iluminat, dar nu pe bani europeni, precum pasajul, ci pe fonduri din bugetul propriu al oraşului.
Licitaţia pentru iluminatul bretelelor a fost lansată pe 3 iulie, dar câştigătorul a fost anunţat abia pe 8 noiembrie, după un lung şir de clarificări solicitate de firmele înscrise la această licitaţie. Decizia a fost luată pe criteriul preţului cel mai scăzut. Aşadar, lucrarea va fi efectuată de SC Electro Metal Construct EMCO SA din Ştefăneşti-Argeş, contra sumei de 261.853 de lei, plus TVA, cu circa 40% sub valoarea estimată de 455.028 de lei, fără TVA.
Nici în cazul pasajului subteran, „specialiştii“ din Primăria Craiova nu s-au gândit că e nevoie de iluminat public pe bretelele de lângă tunel. Şi în acest caz, după darea sa în folosinţă, municipalitatea va fi nevoită să organizeze o licitaţie în vederea iluminatului rutier pe bretelele tunelului de lângă Universitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS