21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajNo Antidote, opt ani de muzică live

No Antidote, opt ani de muzică live

Opt ani de muzică încărcaţi de pasiune, repetiţii cu zâmbetul pe buze, concerte pe nenumărate scene şi încununaţi recent de calificarea în finala naţională a celebrei competiţii GBOB (Global Battle of the Bands). Trupa No Antidote pregăteşte zilele acestea concertul aniversar, care va avea loc joi, 22 octombrie, în Pub’s Pub şi la care aşteaptă să spună prezent cât mai mulţi craioveni iubitori de muzică live de calitate. „Joi seară sperăm să cântăm în faţa cât mai multor oameni. Am pregătit un concert special, iar alături de noi vor veni prietenii de la Magazinul de Muzică şi 7 Fix“, spune Bogdan Oprănescu, toboşarul şi, totodată, fondatorul trupei. „Cadoul deja l-am primit, a fost un cadou «muncit», care ne bucură foarte tare. Este vorba de câştigarea semifinalei GBOB de la Timişoara. Acum suntem deja cu gândul la finala de pe 19 decembrie, de la Râmnicu Vâlcea“.
GBOB este considerat de mulţi cea mai mare şi cea mai importantă competiţie de muzică live din lume. Concursul reuneşte formaţii de toate genurile muzicale, iar bătălia este mereu foarte puternică, astfel că membrii No Antidote pregătesc deja o compoziţie specială pentru finala naţională. „Mergem acolo cu dorinţa să câştigăm şi cu gândul la Berlin“, spune Răzvan Nicolae, chitaristul trupei (Berlin este scena confruntării mondiale a acestei ediţii a concursului – n.r.). „La Timişoara a fost o experienţă inedită. Am fost singura trupă venită din afara oraşului pentru acea semifinală. Scena a fost amplasată pe o barcă şi am prins o zi extrem de friguroasă. Condiţiile meteo nu au fost foarte prietenoase cu muzica, ca să nu mai spunem că Nico şi Diana, solistele noastre, erau răcite. Dar am avut parte de un final fericit şi asta e tot ce contează“, mai spune Răzvan.
Parcursul No Antidote în cei opt ani de existenţă a fost unul neaşteptat pentru cei doi membri fondatori care au rămas în formaţie până în prezent, Andrei Zuică şi Bogdan Oprănescu. Pornită dintr-un avânt tineresc dublat de pasiunea pentru muzică, trupa nu a fost gândită de la început şi ca un posibil job. „La început, nu aveam în minte un proiect muzical din care să ne putem susţine financiar. Era, pur şi simplu, o reflectare a pasiunii noastre. Însă, cu timpul, a devenit totul pentru mine. Pasiunea se confundă cu jobul acum, No Antidote este timpul meu, cea mai mare parte din viaţa mea“, ne destăinuie Bogdan.
Importanţa acestui proiect nu este însă mai mică nici pentru Răzvan, care s-a alăturat formaţiei în acest an. „M-am integrat foarte repede în trupă şi pot spune că este tot ceea ce mă reprezintă“.
Deşi de-a lungul timpului componenţa a suferit modificări, spiritul No Antidote a rămas, în toţi aceşti opt ani, acelaşi. Bogdan spune că ingredientele-cheie au fost simţul umorului, în special hazul de necaz, inspiraţia şi munca. „Mă gândeam zilele trecute la ce ne caracterizează pe noi. Şi cred că este zâmbetul mereu pe buze. Bineînţeles că pasiunea a trebuit completată şi de multă muncă, pentru că eu, Andrei sau Nico nu am avut studii muzicale, nu am făcut o şcoală de muzică. Am fost autodidacţi. Pentru dezvoltarea tehnicii ne-au ajutat foarte mult coverurile, am învăţat foarte mult cântând şi adaptând muzica altora şi, astfel, am reuşit să ajungem şi la propriile compoziţii“, spune Bogdan.
No Antidote înseamnă Nicoleta Polifronie-Ungureanu şi Diana Tudor – voce, Bogdan Oprănescu – tobe, Andrei Zuică – bass şi Răzvan Nicolae – chitară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS