19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLondra şi Washingtonul au păreri diferite despre relaţiile lor comerciale în urma acordului privind Brexitul

Londra şi Washingtonul au păreri diferite despre relaţiile lor comerciale în urma acordului privind Brexitul

Preşedintele Donald Trump a criticat acordul privind Brexitul încheiat între Regatul Unit şi Uniunea Europeană, liderul de la Casa Albă estimând că această înţelegere va pune piedici în calea comerţului dintre SUA şi Marea Britanie, informează Agerpres, citând AFP şi EFE.

După ce a devenit preşedinte, Trump a lăudat adesea decizia britanicilor de a ieşi din UE şi şi-a manifestat disponibilitatea de a încheia un acord de liber schimb cu Regatul Unit odată ce acesta va părăsi Uniunea Europeană, pe care preşedintele SUA o vede drept un simbol al lumii multilaterale pe care el nu o agreează.

Însă într-o declaraţie făcută luni, Trump a spus că acordul privind Brexitul încheiat acum între Londra şi Bruxelles poate dăuna schimburilor comerciale dintre Regatul Unit şi SUA. ”Pare a fi un acord foarte bun pentru UE”, a estimat el în faţa presei la Casa Albă. ”Trebuie să examinăm serios dacă Regatul Unit este sau nu autorizat să facă comerţ” în baza acestui acord, a completat Trump, estimând în continuare că un efect al înţelegerii dintre Londra şi Bruxelles este că Regatul Unit nu va mai putea încheia un acord de liber schimb cu SUA.

”Acesta ar fi un punct foarte negativ al acordului”, a conchis Trump, manifestându-şi speranţa că premierul Theresa May ”va fi în măsură să facă ceva la acest capitol”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS