17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTurcia desemnează Tahrir al-Sham drept grupare teroristă

Turcia desemnează Tahrir al-Sham drept grupare teroristă

Turcia a desemnat gruparea insurgentă Tahrir al-Sham drept organizaţie teroristă, potrivit unei decizii prezidenţiale publicate vineri, în timp ce Damascul se pregăteşte pentru un asalt militar în nord-vestul Siriei, într-o zonă unde gruparea are influenţă, informează Agerpres, citând Reuters.

Anunţul apărut în Monitorul Oficial corespunde unei decizii luate de ONU în iunie de a adăuga Tahrir al-Sham pe lista cu persoane şi organizaţii ale căror active urmează să fie îngheţate din cauza legăturilor cu grupările militante al-Qaida şi Statul Islamic.

Anunţul survine înaintea unui posibil atac al armatei siriene, susţinută de Rusia, în regiunea siriană nord-vestică Idlib, unde se află aproape trei milioane de persoane la frontiera cu Turcia.

Tahrir al-Sham, care include grupul Frontul Nusra, legat de al-Qaida, este cea mai puternică alianţă jihadistă în Idlib, ultima enclavă majoră deţinută de rebeli şi unde preşedintele sirian Bashar al-Assad nu deţine controlul.

Rusia a declarat vineri că guvernul sirian are tot dreptul pentru a-i alunga pe terorişti din Idlib, adăugând că au loc discuţii pentru a crea coridoare umanitare în zonă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS