6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCea mai gravă inundație a secolului din India a dus la evacuarea a peste 1 milion de persoane

Cea mai gravă inundație a secolului din India a dus la evacuarea a peste 1 milion de persoane

Aproape 400 de persoane şi-au pierdut viaţa în uma inundaţiilor provocate de muson în statul Kerala din India, iar peste un milion de persoane au fost evacuate şi trimise în zeci de mii de refugii de pe teritoriul ţării, relatează BBC, citat de Mediafax.

Inundaţia din statul Kerala este cea mai gravă din ultimul secol din India. Autorităţile au amplasat zeci de mii de puncte de refugiu şi prim ajutor pe teritoriul ţării pentru a-i ajuta pe cetăţenii nevoiţi să îşi părăsească locuinţele. Musonul şi-a pierdut din intensitate în ultimele 24 de ore, iar autorităţile au maximizat eforturile de salvare pentru persoanele aflate în zone izolate. În alte zone ale statului, apele s-au retras şi autorităţile au început să cureţe zona pentru a le permite localnicilor să se întoarcă la casele lor. Ministrul şef al statului, Pinarayi Vijayan, a afirmat că situaţia în statul Kerala este gravă şi ar trebui declarată dezastru naţional. Oficialul a estimat că daunele provocate de inundaţii şi alunecări de teren se ridică la 195 de miliarde de rupii. Sute de sate au fost inundate, iar peste mii de de kilometri de drumuri şi căi ferate au fost parţial sau total distruse, au anunţat oficialii. Premierul indian Narendra Modi a vizitat sâmbătă regiunea şi a anunţat că Guvernul federal de la New Delhi va oferi un ajutor pentru situaţii de urgenţă în valoare de 5 miliarde de rupii (72 de milioane de dolari). Mai multe elicoptere ale armatei şi echipe de salvare încearcă să ajungă în zonele grav afectate de inundaţii pentru a salva oamenii care rămăseseră blocaţi în propriile case. Regiunea Kerala este şi o destinaţie turistică populară, fiind vizitată anul trecută de peste un milion de turişti străini, potrivit datelor oficiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS