9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVreme instabilă până sâmbătă

Vreme instabilă până sâmbătă

Meteorologii au emis o atenţionare metorologică de ploi moderate cantitativ, manifestări de instabilitate atmosferică, până pe 29 iunie la ora 10.00. În intervalul menționat, temporar va ploua în cea mai mare parte a țării, iar în zonele de munte, precum și în sudul, estul și local în centrul țării cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.
Vor fi mai ales averse care pe arii restrânse vor avea și caracter torențial și vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindină.
miercuri, o nouă informare meteo de ploi, vânt şi grindină pentru cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă.

De asemenea, va fi Cod Galben de cantități însemnate de apă, până deseară la ora 23.00.
În a doua parte a nopții de miercuri / joi (27/28 iunie) și pe parcursul zilei de joi 28 iunie, în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Transilvaniei, sud-vestul Moldovei, precum și în zona Carpaților Orientali vor fi perioade în care va ploua însemnat cantitativ. Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 20…30 l/mp și izolat 50…60 l/mp. Notă: Va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă (30 iunie), temporar însemnate cantitativ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS