19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateR. Moldova: Rusia a ignorat solicitarea Chişinăului şi a permis defilarea trupelor ruse de 9 mai în Transnistria

R. Moldova: Rusia a ignorat solicitarea Chişinăului şi a permis defilarea trupelor ruse de 9 mai în Transnistria

Trupele ruse din Transnistria au defilat miercuri alături de trupele paramilitare transnistrene la parada de 9 mai din Tiraspol, ignorând cererea Chişinăului de a se abţine de la participarea la acest eveniment, relatează portalul Deschide.md, citat de Agerpres.
La parada militară de la Tiraspol, conform presei transnistrene, au luat parte peste 600 de militari, iar pentru prima dată au defilat şi militarii aşa-numitei Şcoli Suvorov, unde în ultima perioadă trupele ruse desfăşoară antrenamente.
Manifestaţiile dedicate zilei de 9 mai, celebrată ca ziua Victoriei asupra nazismului, au avut loc în Piaţa Suvorov din Tiraspol.
La ceremonie au participat liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, aşa-numitul prim-ministru al regiunii, Aleksandr Martînov, şeful Sovietului Suprem (parlament), Aleksandr Şerba. Printre oaspeţii speciali s-au numărat ex-liderul regiunii separatiste Igor Smirnov şi deputaţi din Duma de Stat de la Moscova.
Manifestaţiile s-au încheiat cu un marş al ‘Regimentului nemuritor’, la care ar fi participat circa 9.000 de persoane, potrivit administraţiei de la Tiraspol.
Autorităţile de la Chişinău au cerut Moscovei să nu implice trupele ruse ce staţionează în Transnistria în manifestaţiile militare dedicate zilei de 9 mai la Tiraspol, dar partea rusă a ignorat această solicitare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS