19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomanii sunt pe primul loc in UE la cumparaturi on-line de haine

Romanii sunt pe primul loc in UE la cumparaturi on-line de haine

Foto www.wall-street.ro
Foto www.wall-street.ro

Aproape 70% din utilizatorii de internet din Uniunea Europeana (UE) au facut cumparaturi online in ultimul an, cifra urcand de la nivelul de 50% inregistrat cu 10 ani in urma. Hainele si articolele sportive sunt produsele cele mai achizitionate online la nivelul Uniunii, romanii aflandu-se pe primul loc la acest capitol, potrivit www.wall-street.ro. Publicatia mai releva faptul ca in ciuda faptului ca romanii detin locul I in Uniunea Europeana la cumpararea de haine on-line, ei mai prefera si sa impinga carucioarele de cumparaturi in supermarketuri. Comertul traditional fiind de amploare in Romania.

Potrivit datelor publicate de Eurostat (Institutul de Statistica al UE), cumparaturile online sunt cele mai populare in randul britanicilor si suedezilor, mai bine de 8 din 10 utilizatori de internet din aceste tari (86%, respectiv 84%) realizand achizitii online in 2017, potrivit datelor furnizate de Eurostat. In top au mai intrat Danemarca, Germania, Luxemburg si Olanda, fiecare cu un procent de 82%. In Romania, 69% dintre internauti (11 milioane) au facut cel putin o achizitie online anul trecut.

Cei mai multi romani cumpara haine online. Pentru vacante si alimente preferam agentiile si supermarketurile

64% dintre persoanele care achizitioneaza online produse in UE au cumparat haine sau articole sportive in ultimul an, aceasta fiind cea mai populara categorie. Romania conduce la acest capitol in UE, 3 din 4 (75%) „e-shopperi” locali achizitionand astfel de produse in 2017. Italienii in schimb prefera in continuare magazinele clasice de haine, doar 34% dintre cei care au facut achizitii online cumparand si un produs vestimentar – cel mai mic procent din UE. De notat ca achizitiile online de haine sunt extrem de populare in special in randul tinerilor romani: astfel, 86% dintre romanii cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani, care au facut achizitii online in ultimul an, au cumparat si cel putin un produs de imbracaminte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS